njemački nogometni stručnjak

Klopp u Parizu bodrio paraolimpijce: Sport može promijeniti svijet

| Autor: Hina
(Foto X)

(Foto X)


Legendarni njemački nogometni stručnjak Jurgen Klopp (57) posjetio je Paraolimpijske igre u Parizu kako bi bodrio svog prijatelja, ali i pružio podršku parasportu.  

Klopp je u Parizu s tribina La Chapelle Areni bodrio svog velikog prijatelja 44-godišnjeg Wojteka Czyza koji u Parizu nastupa u badmintonu.

"Da sam mogao i ranije bi posjetio paraolimpijske igre, lijepo je biti dio ovoga, posebno što u Parizu nastupa moj dobar prijatelj Wojtek. Priče s paraolimpijskih igara uvijek su posebne. To je ono što volim kod sporta, da može promijeniti svijet. Ponekad samo na trenutak, a ponekad i zauvijek," kazao je za Lequipe Klopp koji na koncu prošle sezone napustio Liverpool i uzeti predah.

Devet je godina vodio "Redse" osvojivši šest velikih trofeja pri čemu Ligu prvaka, te englesko prvenstvo. Više od 20 godina je prijatelj s Czyzom koji je bivši profesionalni nogometaš koji je zadobio tešku ozljedu u 21. godini zbog koje mu je amputirana lijeva noga.

Potom se okrenuo parasportu osvojivši sedam atletskih medalja na Paraolimpijskim igrama pri čemu četiri zlata. Pet godina je plovio svijetom pomažući amputiranim osobama u udaljenim mjestima da dobiju proteze, a posljednje tri godine bavi se para badmintonom.

"On je lud. Stalno radi stvari za koje ja nisam dovoljno hrabar," komentirao je Klopp svog prijatelja. Dodao je kako bi mediji trebali više prostora posvećivati parasportašima.

"Razumijem da televizijske kuće misle da je sport biznis, ali po mom mišljenju, trebali bismo više prikazivati parasporta na dnevnoj bazi. To je tako ohrabrujuće, to je tako divno. U paraolimpijskom pokretu očito ima više prepreka koje treba savladati, pokazati mladima i svima što je moguće. Super je inspirativno i potpuno sam inspiriran svime što sam vidio u proteklih nekoliko dana," dodao je Klopp.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter