istarski teniski turnir 

Mladi češki tenisač Jakub Menšik izbacio branitelja naslova u Umagu 

| Autor: Hina
Jakub Menšik (Foto: ATP Umag)

Jakub Menšik (Foto: ATP Umag)


Češki 18-godišnjak Jakub Menšik u svom je debitantskom nastupu na umaškog ATP turniru svladao prošlogodišnjeg pobjednika Plava Laguna Croatia Opena Australca Alexeija Popyrina sa 6-3, 6-2 za 83 minute i tako izborio plasman u drugo kolo.

Menšik (ATP - 81.) je najbolje rangirani igrač do 19 godina i jedini koji se nalazi u Top 100, a svoj je talent na najbolji način prezentirao i na stadionu "Goran Ivanišević", gdje je imao glasnu podršku čeških navijača koji su činili većinu okupljenih na tribinama. Čeh je u trećem gemu prvog seta izvukao 15-40, a kad je u osmom gemu po prvi put "slomio" suparnikov servis bio je to početak serije od pet osvojenih gemova koji su prelomili dvoboj.

Menšik je od 3-3 u prvom setu osvojio osam od sljedećih devet gemova za vodstvo 6-3, 5-1. Jedine probleme je imao kad je kod 5-2 servirao za pobjedu i sa četiri dvostruke pogreške si zakomplicirao završnicu meča. Popyrin je imao dvije prilike za vraćanje jednog 'breaka', ali je ostao bez realizacije. Tako je turnir ostao bez branitelja naslova već u prvom kolu.

"Bili su teški uvjeti, znao sam da će biti težak meč protiv suparnika koji je odličan na svim podlogama. Uvijek je teško igrati protiv nekoga tko je već osvojio ovaj turnir. Jako sam zadovoljan svojom izvedbom. Ovo je velika pobjeda za mene", rekao je Menšik koji će u drugom kolu igrati protiv pobjednika dvoboja između Duje Ajdukovića i talijanskog predstavnika Luciana Darderija.

Popyrin je, očekivano, bio vrlo razočaran, ali je priznao da je danas poražen od boljeg suparnika.

"Znao sam da je mlad i opasan, da će biti težak suparnik. Ove se godine ne osjećam baš dobro na zemljanoj podlozi. Još uvijek se razvijam kao igrač. Radimo na nekim stvarima koje možda nisu najbolje za zemlju. Pokušavam biti jednako uspješan na svim podlogama. Danas to nisam uspio, ali trebam se što brže oporaviti", rekao je Popyrin koji je imao svoju priliku u početku dvoboja.

"U tom sam trenutku osjećao da sam bolji. Već mi se događalo da propustim neke prilike i da se meč potpuno okrene. Suparnik se napuni samopouzdanjem i počne bolje igrati. Dogode se takvi mečevi. Šteta što se dogodilo na ovom turniru, ali tako je kako je. Treba iz toga naučiti i krenuti dalje", zaključio je 24-godišnji Australac.

ATP Umag - 1. kolo

Thiago Monteiro (Bra) - Tomaš Machač (Češ) 3-6, 6-3, 6-4

Jakub Menšik (Češ) - Alexei Popyrin (Aus) 6-3, 6-2 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter