nizozemski izbornik

Koeman: Nije bio jedanaesterac za Englesku, ovakve odluke uništavaju nogomet

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Ovakve odluke uništavaju nogomet, nije se trebao suditi jedanaesterac za Engleze, rekao je Ronald Koeman, izbornik nizozemske nogometne reprezentacije, nakon ispadanja s Europskog prvenstva.

Unatoč ranom vodstvu Nizozemska je na kraju poražena u Dortmundu, u polufinalu, od Engleske s 1-2. Pogodak odluke postigao je OIlie Watkins u 90. minuti, dok je ranije na 1-1 izjednačio Harry Kane pogodivši s bijele točke u 18. minuti. Taj trenutak prilično je naljutio Nizozemce.

„Dumfires je izbacio loptu, a kopačke su se dotaknule. Ne, jedanaesterac nije bio. Ne možemo tako prikazivati određene situacije, a za to je kriv VAR“, rekao je nizozemski izbornik Koeman, a na tu se izjavu nadovezao nizozemski reprezentativac Virgil van Dijk.

„Jedanaesterac je u jednom dijelu prelomio susret. Bilo bi bolje i ne želim puno govoriti o suđenju, ali mnoge su odluke tijekom susreta išle protiv nas“, dodao je Van Dijk.

Nisu samo Nizozemci negirali jedanaesterac za Englesku, već su brojni engleski stručni komentatori, nekadašnji njihovi reprezentativci, bili mišljenja da se u tom trenutku pomoglo njihovoj momčadi.

„Igrač Nizozemske je prirodno ulazio blokirati udarac. Za mene to nije jedanaesterac. Čak štoviše, po meni je to sramotna odluka“, osvrnuo se na tu situaciju Gary Neville.

Engleska je polufinalnom pobjedom 2-1 protiv Nizozemske izborila nedjeljni finalni susretu u Berlinu protiv Španjolske koja je s istih 2-1 bila bolja od Francuske. Englezi su se drugi put u nizu plasirali u finale EURA. Na posljednjem su poraženi u finalu od Italije nakon jedanaesteraca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter