loše vrijeme

Promjena plana na Wimbledonu: Finale mješovitih parova u nedjelju

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Organizatori turnira u Wimbledonu su zbog lošeg vremena bili prisiljeni promijeniti inicijalno zamišljeni raspored odigravanja finalnih dvoboja, a kiša je u dosadašnjem rasporedu najviše naštetila turniru mješovitih parova.

U toj konkurenciji nisu dovršeni ni svi mečevi prvog kola pa su iz All England Cluba u utorak objavili da "više nije moguće finale mješovitih parova odigrati u četvrtak" te da su zbog toga "donijeli odluku o promjeni rasporeda odigravanja finalnih dvoboja".

Prema novom rasporedu, sva će finala u seniorskoj konkurenciji biti odigrana u subotu u nedjelju.

Tako će bogat finalni dan u subotu započeti finalom u konkurenciji tenisačica, potom će se za naslov boriti u muškim parovima, da bi u trećem meču dana bilo odlučeno tko su ovogodišnje pobjednice u konkurenciji ženskih parova.

U nedjelju će prvi na teren tenisači, a nakon njih, kao posljednji meč na ovogodišnjem Wimbledonu, bit će odigrano finale mješovitih parova.

Hrvatska još uvijek ima predstavnike u tri od ovih pet konkurencija. Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić danas nastupa u četvrtfinalu pojedinačne konkurencije. Mate Pavić je sa Salvadorcem Marcelom Arevalom stigao do četvrtfinala muških parova, a s Ukrajinkom Ljudmilom Kičenok, s kojom brani naslov u mješovitim parovima, još treba dovršiti meč prvog kola započet jučer protiv britanskog para Appelton - Broom i u kojem vode 6-4, 5-6. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter