pulski malonogometni turnir

U tijeku prijave za 12. Memorijal Vlado Pelesk - Masni koji se održava u spomen na legendarnog oružara Istre

| Autor: Ivica Cerovac
Pazinski HMRM

Pazinski HMRM


U tijeku su prijave za najdugovječniji ljetni pulski malonogometni tunir, Memorijal Vlado Pelesk - Masni, koji se igra u spomen na legendarnog oružara Istre, a ovog će srpnja doživjeti svoje 12. izdanje.

Kao i prijašnjih godina igrat će se na igralištu na Vidikovcu, a nakon što je prošle godine turnir okupio rekordnu 21 momčad, ovaj su put organizatori odlučili ograničiti broj učesnika na 16 haklerskih družina. Kotizacija za nastup iznosi 60 eura po momčadi, a izvlačenje će se održati u ponedjeljak, 8. srpnja, u pulskom baru Kinema, s početkom u 20 sati.

U ždrijebu neće biti nositelja i momčadi će biti podijeljene u četiri grupe, unutar kojih će razigravati svaka sa svakom, a po dvije najuspješnije izborit će plasman u četvrtfinale, odakle kreće nokaut faza. Razigravanje po grupama na rasporedu je 11. i 12. srpnja, a dan kasnije slijedi nokaut faza koja će iznjedriti pobjednika turnira na igralištu na Vidikovcu.

Naslov brane pazinski Hrabri momci Renata Maretića (HMRM), koji su lani po prvi put osvojili veliki prijelazni pehar na krilima Igora Lepinjice, najboljeg igrača i najboljeg strijelca prošlogodišnjeg Memorijala. Odigrali su Pazinjani pet utakmica i upisali isto toliko pobjeda, a u polufinalu i finalu su svladali dvije najbolje pulske družine, Domino Maling (6:5) i Stella Šijanu Juniors (5:3).

I ove će se godine sve utakmice na turniru igrati po futsal pravilima, s četiri igrača u polju i golmanom, a po već ustaljenoj tradiciji neće biti novčanih nagrada, već će četiri najuspješnije momčadi ono što osvoje moći u slast pojesti i popiti. Dijelit će se i prigodne "nejestive" nagrade, kao i priznanja za najboljeg igrača, strijelca i golmana turnira.


Podijeli: Facebook Twiter