svjetska karate organizacija

U Poreču održan najveći turnir za mlade karatiste

| Autor: Goran Rojnić
(Foto HKS)

(Foto HKS)


Poreč je proteklih sedam dana bila domaćin tri velika sportska događaja za mlade Svjetske karate federacije (WKF), a u organizaciji HKS-a. Na startu održan je WKF Trening kamp za mlade, u nastavku WKF turnir U-12 i parakarate Kup za mlade, a u završnici i turnir WKF Svjetske karate lige za mlade.

WKF Trening kamp i Kup za mlade najmasovniji su svjetski karate događaj u svijetu, a WKF turnir Svjetske lige za mlade također je okupio rekordan broj sudionika. Sve zajedno bilo je više od 4.000 natjecatelja iz 85 zemalja sa svih kontinenata.

Hrvatski karatisti u završnom dijelu WKF Svjetske lige za mlade osvojili su četiri odličja. Patricija Prga osvojila je srebro u kategoriji -55 kg u natjecanju mlađih seniora. Sara Tomić osvajačica je juniorskog zlata (+66 kg), a Nikola Birač kadetskog (-63 kg). Viktor Kvesić stigao je do bronce u kategoriji -55 kg natjecatelja do 14 godina. Parakaratisti su osvojili dvanaest medalja, od čega zlato za Danijelu Topić, Stipu Barića, Roka Boduljaka i Juliju Karadakić.

Tijekom tjedna instruktori mladim natjecateljima bili su višestruki osvajači medalja - naš Anđelo Kvesić s tri europska zlata (od toga dva pojedinačno) i dvije svjetske bronce, srebrni s OI u Tokiju i svjetski doprvak u katama Španjolac Damian Quintero, brončani olimpijac, svjetski prvak u katama, te dvostruki zlatni (pojedinačno i ekipno) s EP u Zadru - Turčin Ali Sofuoglu, osvajačica olimpijskog srebra iz Tokija (-55 kg) - Ukrajinka Anzhelika Terliuga, te olimpijski pobjednik i trostruki svjetski prvak u borbama u kategoriji -75 kg, Talijan Luigi Busa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater