K1 World Grand Prix

Teo Mikelić se vratio pobjedama: Vodnjanac svladao Surinamca Geziusa

| Autor: Ivica Cerovac
Zadovoljan odrađenom borbom - Teo Mikelić

Zadovoljan odrađenom borbom - Teo Mikelić


Teo Mikelić, član pulskog Punch it Gyma, vratio se pobjedama. U "super fightu" u sklopu borilačke priredbe K1 World Grand Prix, održane u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu, nekadašnjoj Skenderiji, 31-godišnji Vodnjanac je svladao Surinamca Janfara Geziusa.

Borba u kategoriji do 73 kg po kickboxing pravilima s boksačkim rukavicama koja je odrađena u ringu dogovorena je bila u tri runde po tri minute, a Mikelić je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. Pulenu Denisa Vojnikovića pritom nije previše smetala promjena protivnika, jer se prvotno trebao boriti protiv Nizozemca Massara Glundera.

- Tjedan dana prije borbe su mi javili da je Glunder odustao iz ne znam kojeg razloga te da ću za protivnika imati Geziusa, koji se također nalazio na izvornom plakatu i nije uletio kao "short notice". On se trebao boriti s jednim domaćim borcem, da bi se na kraju poklopilo da su i njemu i meni otpali protivnici, pa su nas spojili - nadovezao se Teo Mikelić.

- Omelo nas je ta promjena malo u pripremama, jer je Gezius mlađi od 30-godišnjeg Glundera i teško je bilo pronaći njegove borbe te ga nismo stigli previše proučiti. Stoga smo taktiku više pripremali na osnovu njegove konstitucije, jer je riječ o visokom borcu s dugim ekstremitetima te je plan bio čuvati se njegovih koljena i ručnih tehnika. Morao sam biti ili skroz vani ili ulaziti unutra te ne dopustiti Geziusu da ulovi distancu koja mu odgovara.

Za provesti dogovorenu taktiku u djelo, trebao se Mikelić puno kretati po ringu.

- Glavno je bilo da ne dopustim da me srce ponese, već da odradim borbu s glavom. Da sam se išao potući s njime, tko zna kako bi sve to skupa završilo, dok ovako mogu reći da sam zadovoljan odrađenom borbom, jer sam u potpunosti proveo u djelo ono što smo se dogovorili i sve tri runde riješio u svoju korist - naglasio je Mikelić.

- Imao sam svoju igru u kojoj je naglasak bio na low kickovima i fokusirao sam se na udarce u njegove noge kako bih mu poremetio stabilnost. S njima sam otvarao i zatvarao seriju, skupljao bodove i nisam se upuštao ni u kakvo srljanje. Držao sam Geziusa na distanci i čim bi on krenuo "uštopao" bih ga s low kickovima i tako izbio iz balansa, odradio potom nešto ručnih tehnika i završio s low kickovima.

Njima sam mu razbijao koncentraciju i vremenom usporio kretanje te se u trećoj rundi vidjelo da je gotov. Kako se meč bližio kraju, počeo je sve više srljati te sam ga čišće pogađao. Uspio sam plasirati nekoliko high kickova kojima sam ga u par navrata uzdrmao i premda nije bilo brojanja, sve je skupa išlo u jednom smjeru.

Surinamcu nisu pomogli niti savjeti koje mu je iz kuta davao Mike Passenier, legenda kickboxinga u čijem je amsterdamskom Mike’s Gymu i Mikelić svojevremeno trenirao.

- Gezius me praktički u cijeloj borbi nijednom nije pošteno pogodio. Nisam u ringu pretrpio nikakvu "štetu" i jedino me malo bole noge, ali to je od udaraca koje sam ja njemu zadavao - istaknuo je Mikelić.

- Bilo mi je drago opet vidjeti "Big Mikea" i bez obzira što je ovaj put bio na suprotnoj strani, bio je to više nego korektan susret. Sve je ovo skupa prije svega biznis i nema tu nikakve zle krvi te je obećao da će krajem rujna doći u Pulu i biti dijelom našeg tradicionalnog borilačkog kampa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of