REKORDER

Diogo Costa je postao prvi vratar s tri obranjena jedanaesterca na EURO-u

| Autor: Hina
(Foto: Reuters)

(Foto: Reuters)


Portugalski vratar Diogo Costa osvojio je nagradu za najboljeg igrača utakmice, a on je tek treći vratar s tom nagradom na EURU.

Costa (24), obranio je tri jedanaesterca Slovenaca u raspucavanju, što je rekord svih vremena na EURU, a prije toga napravio je izvrsnu obranu udarca Benjamina Šeška u produžetku.

Postao je treći vratar koji je dobio nagradu za najboljeg igrača na turniru nakon Gruzijca Giorgija Mamardashvilija u remiju 1-1 s Češkom i Poljaka Lukasza Skorupskog kada su remizirali 1-1 protiv Francuske.

"Mislim da je ovo bila utakmica mog života", rekao je Costa novinarima. Inače, čuvari mreže na EURU koji su odigrali četiri utakmice i imali najmanje obrana su upravo Costa i Švicarac Yann Sommer sa po šest obrana. Njemački vratar Manuel Neuer ima jednu obranu više.

Mamardashvili (23), stoji na vrhu, daleko iznad ostalih vratara na turniru u smislu obranjenih udaraca, a obranio je čak 29 šuteva u četiri utakmice. Gruzija je dopustila čak 106 pokušaja na gol, tako da Mamardashvili zaslužuje veliko priznanje jer je primio samo osam golova.

Talijan Gianluigi Donnarumma, Koen Casteels iz Belgije i Jan Oblak iz Slovenije obranili su 14 puta i također ispali su iz turnira.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater