najbolja boćarska družina

Završila sezona u svim boćarskim ligama: Sošići ušli u nacionalni rang

| Autor: Boris Vidulin
Prvaci Prve A IBL

Prvaci Prve A IBL


Nakon što su se završila natjecanja u svim boćarskim ligama pod ingerencijom IBS-a, može se konstatirati da su BK Sošići najbolja boćarska družina u županijskim ligama. Oni su u vrlo neizvjesnoj završnici s Ladićima i Veleniki uspjeli osvojiti prvo mjesto i stekli pravo nastupa u 2. Hrvatskoj ligi Istra-Primorje.

- Sošići su četiri godine uzastopno u samom vrhu 1. A IBL, a sada smo konačno postali i prvaci, što je najveći uspjeh u povijesti kluba te smo prvi put izborili plasman u nacionalni rang natjecanja. Nastojat ćemo zadržati sve igrače koji su sudjelovali u ovom iznimnom u uspjehu i eventualno pronaći jedno pojačanje koje bi nam omogućilo da budemo konkurentni u novom rangu. Neke se stvari za nas mijenjaju, drugačije se igra, no vjerujem da smo spremni prilagoditi se i pokazati dobro boćanje - pun optimizma bio je "alfa i omega" kluba Sandro Jurman.

Veleniki su osvojili isti broj bodova kao i Sošići, međusobno su dva puta odigrali 12:10, pa je u konačnici o prvaku odlučivao "puntegio" koji je plus 24 na strani kluba iz Općine Kanfanar. Iz najvećeg ranga županijskog boćanja ispada Rudar Labin, a novi članovi su Divšići kao prvaci lige te Valtura koja je skupila isti broj bodova kao Kamen Pazin, ima slabiji omjer osvojenih i izgubljenih poena, ali su u međusobnim susretima bolji.

Juricani iz 1. B lige ispadaju bez osvojenog boda, a zamijenit će ih prvak 2. IBL Roč. Iz one južne skupine u 1. B ligu ulaze boćari Učke Čepić koji su u posljednjem kolu na svojim jogima igrali protiv Rovinja za ulazak u viši rang i pobijedili 16:4. Ligu napuštaju Vižinada i Kršan.

U trećem istarskom rangu postoje četiri lige, a napredovat će Režanci, Žminj i Mate Balota. Prvak 3. IBL sjever I iz Sovinjaka ne želi napredovati pa će kvalifikacije za ulazak u 2. IBL igrati drugoplasirana Sv. Marija na Krasu i pretposljednji iz 2. IBL Tar Vabriga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater