svjetsko pojedinačno prvenstvo u kuglanju

Porečanka Nataša Ravnić postala svjetska viceprvakinja

| Autor: Zlatko Horvat
ZLATO POBJEGLO ZA 41 ČUNJ - Nataša Ravnić (Foto: Facebook/Brezno 2024.)

ZLATO POBJEGLO ZA 41 ČUNJ - Nataša Ravnić (Foto: Facebook/Brezno 2024.)


Zlato, srebro i dvije bronce osvojili su hrvatske kuglačice i kuglači posljednjeg dana Svjetskog pojedinačnog prvenstva, završenog u slovačkom Breznu. Amela Nicol Imširović osvojila je zlato u kombinaciji s 915 čunjeva ispred Njemice Doline Dollheimer (913), disciplini u kojoj je Matea Juričić, članica Rijeke, bila šesta (847).

Dva zlata

Porečanka Nataša Ravnić osvojila je srebro u pojedinačnoj konkurenciji, Ogulinka Venesa Bogdanović, članica Mlake, zlatu iz miksa dodala je broncu pojedinačno, baš kao i Hrvoje Marinović u muškoj konkurenciji. Hrvatska je na kraju s dva zlata, srebrom i tri bronce druga reprezentacija prvenstva, iza Njemačke (3 zlata, dva srebra, pet bronci).

- Zlato i bronca. Nije loše. Ja sam svakako zadovoljna i da mi je netko rekao da će tako biti, ne bih mu vjerovala - poručila je Venesa Bogdanović.

Čehinja Natalie Binova bila je kobna za hrvatske nade. Najprije je u polufinalu pobijedila Venesu Bogdanović s 3:1 (641:599), da bi u finalu s 3:1 (610:601) bila bolja od Nataše Ravnić, ali samo zahvaljujući nevjerojatnoj prednosti od 41 čunja u čišćenju. Prethodno je u polufinalu Ravnić bila bolja od Austrijanke Julije Huber s 3:1 (629:603).

Najteži dvoboji

- Srebro je velika stvar, osvojila sam ga na volju, želju, iskustvo. Više sam nego zadovoljna srebrom, više od toga nije bilo moguće jer sve je nekako bilo na strani Čehinje, pogotovo u tom tjesnacu završnice - kaže Nataša Ravnić. - No, na kraju smo osvojili šest medalja, drugi smo na prvenstvu, što je velika stvar za našu malu zemlju, veliku po srcu i borbenosti. Ponosna sam na kolegice, mi smo stvarno bile podrška jedna drugoj, iako je ovo pojedinačno prvenstvo, nekad i rame za plakanje. Najteži su mi bili susreti upravo protiv njih. U trećem kolu pobijedila sam tako Riječanku Mateu Juričić, koja bi sa svojim rezultatom dobila bilo koju drugu partiju, u četvrtfinalu Amelu Nicol Imširović.

Nijemac Tim Brechtel osvojio je pojedinačno zlato, pobijedivši u finalu Austrijanca Philippa Vsetecku s tijesnih 3:1 (672:667) zahvaljujući boljem čišćenju u posljednjem setu. Brechtel je u polufinalu bio bolji od Hrvoja Marinovića s 4:0 (706:617).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter