boks

Marko Čalić: Ne mogu si baš ništa zamjeriti

| Autor: Ivica Cerovac
IZGUBIO OD BOLJEG BOKSAČA - Marko Čalić (Arhiva Glasa Istre)

IZGUBIO OD BOLJEG BOKSAČA - Marko Čalić (Arhiva Glasa Istre)


Nastup na Olimpijskim igrama ostat će nedosanjani san za pulskog boksača Marka Čalića. Bio je 2012. godine na korak od plasmana u London, četiri godine kasnije za dlaku mu je izmaknuo Rio de Janeiro, a sada nije uspio "čekirati" vizu za Pariz. Triput je pokušao, a posljednju nadu u Bangkoku mu je ugasio Loren Alfonso Dominguez, Kubanac koji nastupa za Azerbajdžan.

Navijač

- Ne mogu si baš ništa zamjeriti. Dao sam sve od sebe i probao sve što sam u tom trenutku mogao, ali jednostavno nije išlo. Naravno da ostaje žal, ali Dominguez je bio bolji i zasluženo je pobijedio, nema se tu što previše za dodati - rekao je Marko Čalić. - U prvoj rundi nije bila velika razlika, no dobio ju je jednoglasno i onda sam morao ganjati zaostatak, a tu su nastali problemi. Premda smo iste visine, Dominguez ima duže ruke, brz je i stalno bježi po ringu, a u tom povlačenju baci par snažnih udaraca. Strpljivo čeka i stalno moraš biti na oprezu, jer s jedne strane moraš ići prema naprijed, a s druge paziti da blokiraš njegove pokušaje. U prvoj rundi sam ga gledao kad je "bacio" lijevu, znao sam da za njom ide desna i bio uvjeren da me neće pogoditi. No, ipak je taj udarac završio na mojoj glavi, a još uvijek mi nije jasno kako mi je prošao kroz ruke. Ja ga nikako nisam uspijevao pogoditi i potom sam u završnici tražio da uđemo u razmjenu udaraca, nije mi bilo druge, no on se nije htio "potući".

Šteta, jer Čalićev se dio ždrijeba činio prolaznim. Da je svladao naturaliziranog Azera, čekao bi ga Indijac Kumar, a potom u borbi vrijednoj Pariza vjerojatno Kirgistanac Uulu.

- Sve su to dobri boksači, ali definitivno nisu u rangu Domingueza, koji je pokazao kako nije bez razloga bio svjetski prvak. Prva prepreka bila mi je najteža i sad navijam za njega da ode do kraja, pa da barem mogu reći da sam izgubio od čovjeka koji se plasirao u Pariz. Realno, po svojoj kvaliteti trebao bi proći - smatra Čalić. - Iskreno, nisam se previše zamarao ždrijebom, bio sam opušten i jedino mi je bilo važno da zdravstveni problemi koji su me mučili po dolasku u Bangkok, nisu ostavili traga. Sreća u nesreći je bila da sam imao dovoljno vremena za oporavak, jer sam se borio tek deveti dan. Grlo mi je prošlo tek dan pred meč, ali u ringu me nije ništa mučilo. Dobro sam se osjećao i mogao sam u tom tempu odraditi još tri-četiri runde bez problema.

Osaka

Čalić nije mogao sa sigurnošću potvrditi da mu je ovo bila posljednja amaterska borba u karijeri.

- Mislim da jeste, ali nikad ne reci nikad. Ostavit ću si još malo prostora jer me intrigira nastup sljedeće godine na Svjetskom prvenstvu, koje će se održati u Osaki. Ove godine sigurno neću više ući u amaterski ring, a ako se vratim iduće za Japan, spustit ću se u cruiser kategoriju, do 86 kg. Na vaganju pred ovu borbu imao sam 89 kg, tri manje od dopuštene težine za tešku kategoriju i neće mi biti problem proći vagu - istaknuo je Čalić. - Vratit ću sada fokus na profesionalnu karijeru, ali ne zanimaju me više bezvezni protivnici. Ili ću imati prave mečeve, ili ću se umiroviti i posvetiti trenerskom poslu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter