labinski judaš

Edib Jagodić iz Ippona U-21 prvak

| Autor: Ivica CEROVAC
(Foto Judo klub Ippon Labin Facebook)

(Foto Judo klub Ippon Labin Facebook)


Edib Jagodić, član labinskog Ippona, osvojio je zlatnu medalju na U-21 prvenstvu Hrvatske u judu, održanom u Dubrovniku. Na prvenstvu je nastupio 41 klub sa 117 judaša i 62 judašice, a Jagodić se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja popeo u kategoriji +100 kg, koja je okupila sedmoricu natjecatelja.

U četvrtfinalu je bio slobodan i prvi nastup upisao je u polufinalu u kojem je svladao Šimu Bužančića iz splitskog Studenta, nakon čega je u finalu nadjačao Luku Ivankovića iz Dubrovnika.

Jagodić je bio jedini predstavnik labinskog kluba na prvenstvu, na kojem su boje Istarske županije još branili članovi rovinjske Uchimate, porečke Istre te Pulafita i Istarskog borca iz Pule. Nastupilo ih je 13 i nitko se nije uspio okititi medaljom, a najbliže joj je bila juniorka Uchimate Mita Manzin, koju je u repasažnoj borbi za broncu u kategoriji do 57 kg svladala Lucija Balić iz Dugopolja te tako "pogurala" na petu poziciju.

Dubrovnik je ugostio još jedno prvenstvo Hrvatske, za judaše i judašice do 14 godina starosti na kojem se okupilo 55 klubova s 320 natjecatelja, 207 dječaka i 113 djevojčica. Brojnija je na njemu bila istarska ekspedicija nego u starijem uzrastu te je brojala 24 natjecatelja i osvojene su tri medalje, ali sve od reda bile su brončanog sjaja. Do njih su stigli dječak Nicolas Ilić iz Istarskog borca te djevojčice Nola Fornažar iz labinskog Meta i Lana Marija Đurđev iz Pulafita.

Ilić je nastupio u kategoriji do 55 kg, najbrojnijoj na prvenstvu s 31 prijavljenim judašem te je dogurao do polufinala u kojem ga je svladao Noa Šafranić iz zagrebačkog Lotusa, nakon čega je u borbi za broncu pobijedio Morena Malinića iz riječkog Kvarnera. Fornažar je nastup u kategoriji do 40 kg otvorila pobjedom te potom izgubila od kasnije finalistice Korine Šlibar iz zagrebačke Pande, pa se do odličja morali probijati kroz repasaž.

On joj je donio nove tri borbe, a u onoj vrijednoj bronce bila je bolja od Rafaele Medved, članice Pinkyja iz Velike Gorice. Đurđev je u kategoriji +63 kg nakon uvodne pobjede poražena od kasnije prvakinje, Ane Britvec iz velikogoričke Kokice, pa je i ona završila u repasažu. Tu su je čekale nove dvije borbe, a za broncu je pobijedila Emu Pažulj iz zagrebačkih Dugava.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter