sjajan uspjeh

"Banja Luka Open 2024": Plivači pulske Arene osvojili čak 11 medalja na međunarodnom plivačkom mitingu

| Autor: Glas Istre
(Foto: Plivački klub Arena)

(Foto: Plivački klub Arena)


Proteklog vikenda, od 25. do 26. svibnja, održan je međunarodni plivački miting ''Banja Luka Open 2024", na kojem je nastupilo ukupno 49 kluba iz 17 država diljem Europe i Amerike. Plivački klub Arena nastupio je s osam plivača Antonio Žgomba, Roko Krelja, Gabriel Romeo Cvitko, Karlo Kovačić, Karlo Krčelić, Loren Benčić, Paola Kovačić i Mia Jadreško, u pratnji trenerice Katarine Turčinović.

S ovoga međunarodnog mitinga, Arenaši se vraćaju bogatiji za čak jedanaest odličja, od čega jedna zlatna, šest srebrnih i pet brončanih.

(Foto: Plivački klub Arena)(Foto: Plivački klub Arena)

U iznimno jakoj konkurenciji, najuspješnija je bila Mia Jadreško s osvojenim srebrom na 200 leptir i broncom u apsolutnom poretku u dopodnevnom preliminarnom natjecanju, dok je u poslijepodnevnim finalama izborila zlatnu medalju u istoj disciplini. Osim toga, bila je srebrna na 100 delfin i 4. na 400 slobodno.

Paola Kovačić osvojila je srebro na 50 slobodno, te 4. mjesto na 50 i 100 leđno. Karlo Krčelić osvojio je dva srebra, u disciplinama 100 slobodno i 400 mješovito, te broncu na 200 slobodno, a Loren Benčić je bio srebrni u disciplini 200 prsno, te brončani na 50 i 100 prsno.

Istog vikenda, na međunarodnom mitingu PK Pule, u pratnji trenera Sanjina Hodžića i trenerice Ane Lučić, mlađi su kadeti i početnici nastupali u Puli na Gradskom bazenu. Najuspješniji su bili Nika Budimir s osvojene dvije srebrne medalje i jednom broncom, Maggie Mattichio s jednom srebrnom medaljom, Frane Kereš s jednim srebrom i dvije bronce te Tin Bedić s jednom broncom.

(Foto: Plivački klub Arena) (Foto: Plivački klub Arena)

Nadalje, štafeta početnika 4x50 slobodno mix u sastavu Dario Brozina, Nika Budimir, Maggie Matticchio i Frane Kereš osvojila je prvo mjesto, a štafeta mlađih kadeta 4x50 mješovito mix u sastavu Ema Kulaš, Ivan Floridan, Matko Milat i Mia Veljačića osvojila je treće mjesto. Po ukupnom zbroju bodova u kategoriji početnika Frane Kereš je došao treći, a u kategoriji početnica Nika Budimir druga.

Ostali plivači, iako nisu uspjeli doplivati do postolja, isplivali su svoje osobne rekorde i osvajali vrlo visoka mjesta.                                                                                                                                            

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter