europsko prvenstvo u karateu

Dva europska odličja u karateu za Hrvatsku! Golomboš zlatna, Sgardelli brončana

| Autor: Ivana Vaupotić
OSVAJAČI ODLIČJA - Sven Strahija, Nikolina Golomboš, Ema Sgardelli i Sara Tomić/Foto HKS

OSVAJAČI ODLIČJA - Sven Strahija, Nikolina Golomboš, Ema Sgardelli i Sara Tomić/Foto HKS


Nikolina Golomboš (TAD) osvojila je mlađeseniorsko zlato u kategoriji preko 68 kilograma, a Ema Sgardelli (Champion) mlađeseniorsku broncu u kategoriji do 50 kilograma na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, što je jučer završilo u Tbilisiju. Što znači da dva europska odličja dolaze u Rijeku!

Siščanka Nikolina Golomboš, novopečena članica riječkog TAD-a, titulu europske prvakinje osvojila je uvjerljivom pobjedom u finalu protiv Turkinje Zeyne Gaballa (9:4). Na putu do jučerašnjeg finala ostvarila je još četiri pobjede, u polufinalu je bila uspješnija od Njemice Amelie Luecke (3:0), u četvrtfinalu je slavila protiv Mađarice Dore Fleischer (6:1), dok je gruzijsku smotru Staroga kontinenta otvorila trijumfom u borbama protiv Azerbajdžanke Fatime Badalove (10:0) i Škotkinje Neve Ewing (6:2).

– Jako sam sretna, dominirala sam sve vrijeme natjecanja i redom sam nizala pobjede. Prije dvije godine morala sam se zadovoljiti srebrom, tako da je ostao žal za zlatom pa sam sada još sretnija zbog ove titule. Radujem se idućim turnirima i nadam se da će cijela godina biti uspješna kao ovo natjecanje – rekla je Nikolina Golomboš.

Ema Sgardelli s posljednja se dva europska prvenstva vratila kao mlađeseniorska viceprvakinja Europe u kategoriji do 50 kilograma, u Tbilisiju se okitila broncom pobijedivši Španjolku Mireiju Vizuete Olivenzu (6:1).

Devetnaestogodišnja Riječanka, prva na svjetskoj rang listi mlađih seniorki i šesta u konkurenciji seniorki, natjecanje je otvorila u drugom kolu u kojem je slavila protiv Luksemburžanke Kenze Belabass (8:0), nakon čega ju je u četvrtfinalu zaustavila Francuskinja Chloe Breuzard (4:2), novopečena europska prvakinja, koja je Emu Sgardelli plasmanom u finale povukla u repasaž u kojem je karatistica Championa bila uspješnija od Slovakinje Natalije Vargove (5:1).

– Izuzetno sam sretna i ponosna što sam osvojila medalju na ovako velikoj smotri. Ovo je samo dokaz velikog rada, truda i odricanja cijelog mog tima koji se neprestano trudi i radi da bih održavala konstantu na velikim turnirima. Odličan početak godine, nadam se da će i ostatak sezone biti ovakav, s još boljim rezultatima i sjajnijim odličjima – rekla je Ema Sgardelli.

Hrvatski karatisti osvojili su još dva odličja, Sven Strahija postao je europski juniorski prvak do 76 kilograma pobijedivši u finalu Talijana Gennara Ingenita (4:0), dok je Sara Tomić osvojila juniorsku broncu u kategoriji preko 66 kilograma svladavši Kaju Topić iz BiH (5:0).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter