STOLNI TENIS

Pula večeras protiv Libertasa igra četvrtfinale Kupa Hrvatske

| Autor: Marina VUKŠIĆ
POKUŠATI IZNENADITI FAVORITA - Aleks Krstevski (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

POKUŠATI IZNENADITI FAVORITA - Aleks Krstevski (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Trotjednu stanku ligaškog natjecanja stolnotenisači Pule večeras će na svom parketu pokušati izboriti polufinale Kupa Hrvatske. Nakon što su preskočili prvu prepreku, Požegu su u gostima pobijedili 3:2, u goste im dolazi lider prvenstva, dubrovački Libertas, aktualni prvak i momčad s kojom će Puljani već u subotu u Dubrovniku drugi put ove sezone odmjeriti snage u Superligi.

Iako je prvi ovosezonski ligaški dvoboj uvjerljivo otišao na stranu Dubrovčana (3:0), pulska momčad u kup dvoboj ulazi kao drugoplasirani sastav Superlige koja je u 17 odigranih dvoboja upisala 12 pobjeda.

- Libertas je vrlo iskusna momčad, višestruki i aktualni prvak. Prvotimci dubrovačke momčadi su redom bivši reprezentativci (Filip Čipin, Miho Simović, Tomislav Japec, op.n.), igrači s velikim međunarodnim iskustvom, ali naravno da ćemo ih pokušati iznenaditi, govori Bogdan Đekić, trener Pule koji svoju momčadi vodi prema još jednom izvrsnom rezultatu u Superligi.

Libertasu će suprotstaviti trojku koja je iznijela sav teret ovogodišnjih mečeva, Luku Martineka, Aleksa Krstevskog i Doriana Kuzmića. Joshua Stacey je već duže vrijeme izvan stroja zbog ozljede, no Đekić ne isključuje mogućnost da će večeras četvorka biti netko iz klupskog pomlatka. Najveći "favorit" za to mjesto je Andrej Mrkić koji je proteklog vikenda osvojio tri titule prvaka Hrvatske u mlađejuniorskoj konkurenciji.

- Protiv Libertasa nema baš puno prostora za taktiziranje s postavom. Riječ je izuzetno moćnoj momčadi, koja i ove godine napada duplu krunu. Međutim, u ovaj dvoboj ulazimo kao trenutno drugoplasirana momčad prvenstva, to je svakako derbi. Osim toga, igramo na domaćem terenu, nema uzvrata, igra se na ispadanje pa nam se možda i posreći, zaključio je Đekić.

Kup dvoboj Pula - Libertas igra se večeras u 18 sati u dvorani "Dina Pervan Rabelo" Doma sportova "Mate Parlov".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter