OČEKIVANO: Svojevremeni "spasitelj" Istre 1961 odlazi kod prvog susjeda

Rijeka objavila da je Darko Raić Sudar njezin novi sportski direktor

| Autor: Goran ROJNIĆ  
Darko Raić Sudar  (snimio Boris VIDULIN)

Darko Raić Sudar (snimio Boris VIDULIN)


Darko Raić Sudar je novi sportski direktor HNK Rijeka, objavio je riječki klub na svojoj službenoj stranici. Doduše, klub je objavio da je on to već postao, ali potpisivanje ugovora i predstavljanje još nisu obavljeni, predviđa se tako nešto u utorak. No, činjenica je da je bivši igrač i trener pulskog prvoligaša (igrao u karijeri za Cibaliju, Osijek, izraelske Maccabi Netanyje i Bnei Yehude) te aktualni novi/stari predsjednik Nogometnog saveza Županije istarske (NSŽI) i član Izvršnog odbora HNS-a, prihvatio ponudu prvog pulskog susjeda i kreirat će sportsku politiku kluba s Rujevice.

- Kao prvo želim se zahvaliti svima u HNK Rijeka, na čelu s predsjednikom Damirom Miškovićem na ukazanom povjerenju. Veselim se novom izazovu u mojoj karijeri i vjerujem da ću doprinijeti daljnjem uspjehu Rijeke koja je u proteklih deset godina ostvarivala sjajne rezultate, kako na domaćem planu, tako i u europskim natjecanjima, rekao je Darko Raić Sudar za stranice riječkog kluba. - HNK Rijeka spada među najveće klubove u Hrvatskoj, klub bogate povijesti, što dokazuje iz sezone u sezonu svojim rezultatima. Na meni je da mojim znanjem i iskustvom pomognem da Rijeka nastavi istim putem kao što je to bilo dosad, te da i u budućnosti ostvarujemo dobre rezultate na zadovoljstvo svih nas i navijača Rijeke.

Raić Sudar je, bez imalo pretjerivanja, vjerojatno najzaslužniji za opstanak Istre 1961 u prvoligaškom društvu kada je u sezoni totalne besparice održao "zeleno-žute" u prvoligaškom društvu, kao trener, ali i osoba koja se maksimalno angažirala da se pulski klub dovuče do kraja sezone nakon koje su aktualni španjolski vlasnici preuzeli klub i financijski ga zbrinuli. Zbog toga u očima pulskih navijača ima status nedodirljivog i stoga će njegov prelazak u redove "najljućeg rivala" prvog susjeda s "krive" strane Učke zasigurno glasno odjeknuti u pulskim navijačkim krugovima.

Novu funkciju u Rijeci nije želio Darko Raić Sudar komentirati, u kratkom razgovoru u koji smo mu uletjeli uslijed brojnih jučerašnjih obaveza, s obzirom da bi njegovo predstavljanje na Rujevici trebalo biti u utorak pa će, kako kaže, eventualno tada moći istupiti u javnost. Svjestan je Raić Sudar da bi reakcija pulskih navijača mogla biti negativna, iako se nada da neće, no odlučio je krenuti dalje u životu i ponovno se ozbiljnije vratiti u nogometne vode. Svjestan je i da mu navijači neće oprostiti ukoliko kao sportski direktor Rijeke poželi angažirati nekog igrača Istre 1961, ali takva je sudbina nove poslovne pozicije i na to može samo slegnuti ramenima.

S druge strane legalnih prepreka da bude sportski direktor Rijeke i istovremeno predsjednik NSŽI-ja nema jer ulogu predsjednika istarskog saveza obnaša volonterski, a pozicija sportskog direktora na Rujevici, bude li se uistinu realizirala, bit će mu poslovna obaveza. Opet, s obzirom da ga je za predsjednika NSŽI-ja predložila NK Istra 1961, očito povlači pitanje da će "zeleno-žute" u Skupštini NSŽI-ja trebati zastupati neko drugo lice kojeg klub izabere.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter