rukomet

Prvoligašice Rudara dočekuju Dalmatinku

| Autor: Branko Biočić
(Foto: ŽRK RUDAR)

(Foto: ŽRK RUDAR)


Nakon visoke pobjede nad Dugim Selom na svom parketu proteklog vikenda rukometašice Rudara ponovno će biti domaćin u prvenstvenoj utakmici Prve lige. U goste im sutra u njihovu dvoranu u 18.30 sati dolazi vrlo dobra ekipa Dalmatinka iz Ploča.

Mirna priprema

- Dalmatinka je odlična ekipa, s velikim brojem igračica iste kvalitete i odlično vođene od trenera Jerkovića kojeg ne treba posebno predstavljati. Nisu doživjeli značajnije promjene u sastavu u odnosu na lanjsku godinu. Čestitam im od srca na prolasku prvog kola EHF Kupa. Biti će to za nas zahtjevna utakmica. Pokušat ćemo se pripremiti šta bolje za tu utakmicu jer svaki bod je jako bitan, a poraz na domaćem terenu posebno težak - kaže u uvodu trener labinskih rukometašica Diego Datos.

- Mi polako ulazimo u željeni ritam, ozljede su gotovo sanirane, ali forma još nije na nivou da budemo zadovoljni. Pobjedom protiv Dugog Sela osigurali smo si miran tjedan za što bolju pripremu susreta koji nam sutra slijedi. Kao i uvijek, mogu obećati da ćemo pred našom publikom dati sve od sebe da budemo zadovoljni na kraju utakmice. Odlučivat će nijanse. Iskustvo i tehničko - taktička zrelost. U svakom slučaju, očekuje nas zanimljiva i neizvjesna utakmica dvije dobre ekipe. Još bi iskoristio priliku da pozovem našu dragu publiku, koja nas dugo vremena lijepo prati, da dođu u što većem broju. Djevojkama je svakako puno lakše uz glasnu podršku sa tribina odigrati utakmicu na visokom nivou - poslao je apel gledateljima labinski trener.

Poput trenera i igračice popularnih Labudica priželjkuju što veći broj gledatelja u dvorani.

Osmi igrač

- U subotu nas na domaćem terenu čeka izrazito teška utakmica. Dočekujemo ekipu Dalmatinke koja je već nekoliko sezona u sličnom sastavu, uigrane su i sigurno će nam htjeti »vratiti« za dva poraza prošle sezone. Nismo započele sezonu u najboljem ritmu zbog većeg broja ozljeda, ali sigurne smo da u punom sastavu možemo puno napraviti, pokazati publici naše najbolje izdanje i mirniji ići u preostala kola prije zimske pauze. Pozivam labinsku publiku da nas kao i uvijek dođe bodriti u velikom broju, a nama ostaje da ostavimo srce na parketu i razveselimo ih - rekla je Katarina Raspudić.

Iz kluba, također, pozivaju publiku da dođe na utakmicu u što većem broju i bude »osmi igrač« jer je rukometašicama Rudara potrebna potpora u svakoj utakmici, pogotovo kod kuće gdje se moraju osvajati bodovi kako bi se što lakše ostvario ostanak u prvoligaškom društvu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter