RUKOMET

Istarski rukometni prvoligaški derbi očekivano pripao gostima i prošao u sjeni buzetske krize

| Autor: Mijat Gavran
(Snimio Mijat Gavran)

(Snimio Mijat Gavran)


Svekupuni dojmovi s istarskog derbija pozitivni su, koliko god ima i onih koji su još (po)nešto više očekivali od »sudara« Buzećana i Umažana. Tko bi i što mogao spočitnuti akterima subotnje utakmice u kojoj su se buzetski i umaški rukometaši predstavili viteškom igrom u već prepoznatljivom buzetskom dekoru. To, i ponašanje aktera, zaslužuje sve pohvale za izvedbu momčadi Ranka Silića i Marija Sirotića, dugogodišnjih suradnika.

Domaćini osokoljeni pobjedom u Zadru i bez nekolicine igrača dočekali su Umažane u želji da nastave pobjednički niz, otvoreno su ušli u ovo sučeljavanje. Gosti učinkovitiji u startnim minutama (4:1) i u takvom su rezultatskom odnosu priveli kraju prvu četvrtinu (6:3). Iznova se u svom stilu pokazao gostujući vratar Sven Matijević koji je suigračima pomogao ostvariti takvu prednost. Nije pošlo za rukom Nežiću i društvu ozbiljnije ugroziti vodstvo suparnika koje se kretalo od tri do pet golova. Imali su domaći igrači prigoda za još povoljniji zaostatak, iako su često bili u povoljnim prigodama realizaciju im je uskratio umaški vratar, ili su bili neprecizni.

Nastavak nije ponudio veća uzbuđenja, jer je gostujuća obrana djelovala uistinu »granitno« što je inače moto njihova stručnog stožera. Uspijevali su u refulima domaćini priprijetiti, no kada su stigli na rub preokret, pri ustaljenim »minusima« od tri gola, buzetski strijelci nisu imali mirnoće i te prilike realizirati. Za razliku od umaškog trolista Bošnjak-Radečić-Poberaj koji je iskorištavao svaku ukazanu priliku za gol. Od domaćina je Marko Dobša bio najučinkoviti, u završnici je s tri pogotka u dvije minute probudio novu nadu u mogući preokret, no Umažani su stečenu prednost očuvali i upisali nove bodove.

U Senju su Rovinjci na početku poveli 3:0 golovima Jurkovića, Đurkovića i Mataije, imali igru i u 9. minuti vodili 10:6 zahvaljujući dobroj obrani. Tek sredinom prvog dijela dolazi do poravnanja 11:11, ali i dalje Rovinj drži sve konce igre i preko Tonyja Zareva, Mataije i Jurkovića ima prednost 3-4 gola. Tek posljednjih pet minuta Sabo, Stipetić i Katić uspijevaju otići na odmor poravnati. Početkom nastavka domaćini s tri gola Ivana Katića okreću igru na svoj mlin i u 35. minuti vode 25:21 kad su Rovinjci popustili u obrani. Razigrani »uskoci« znalački čuvaju prednost od 4-5 golova do samog kraja i gostima iz Rovinja nanijeli su treći uzastopni poraz.

BUZET - Susret 3. kola Prve lige: Buzet - Umag 21:26 (9:12). Školska sportska dvorana. Gledatelja 250. Suci: Vladimir Grubor i Maid Katanić (oba Poreč).

BUZET: Draščić, Jermaniš, Jović, V. Šegota 1, Laković Agapito 2, Jakac 1, Skukan 1, Nežić 4 (2), Kernjus, Flego 3, I. Šegota 2, Musizza, Bašić 2, Dobša 5.

UMAG: D. Modrušan. Matijević, Milin-Ungar, Makovac, N. Modrušan, Horozović 3 (2), Bošnjak 7, Srebrnić, Vukotić 1, Buršić, Knežević, Radečić 6, Juričević 2, Beliga 1, Poberaj 5 (3), Ćuzović 1.

Sedmerci: Buzet 3 (2), Umag 5 (5). Isključenja: Buzet 6 minuta, Umag 8 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter