RUKOMET

Umažanke žele biti puno konkurentnije u utrci za bodove

| Autor: Mijat Gavran
(Snimio Mijat Gavran)

(Snimio Mijat Gavran)


Zasigurno su se aktivnosti kroz dva protekla tjedna umaškim rukometašicama činile znatno dužim od stvarnih, jer su trenirale na otvorenom i pod okriljem sunca. Poslije naporne dionice koja je iza njih, sad ih čeka nemalo ugodniji, dvoranski ambijent u kojem će raditi s loptom.

Usporedo s tim ne prestaje glavna radna smjernica na jačanju tjelesne spreme, najprije za igračice koje su ponešto propustile u prošlom razdoblju. Glavnina je najzahtjevniju dionicu arhivirala uz rijetke izostanke poradi temperaturnih »udara«, no svi se nadaju da neće imati sličnih poteškoća u ostatku pripremnih aktivnosti.

Uigrati ekipu

- Sve čestitke igračicama na ustrajnosti i izdržljivosti u danima koji su iza nas. Doista niti malo laki uvjeti za takvu razinu treniranja, no odustajanja nije bilo. Koliko nam je važno kvalitetno odraditi osnovni dio priprema, na koji se sve puno lakše nadograđuje, svjesne su i igračice. I baš to me veseli, odnosno prezadovoljan sam ostvarenim, ali tek sad nam predstoji ono pravo u preostalih dvadesetak dana. Trebat ćemo u tom vremenu uigrati ekipu čim kvalitetnije zna li se da imamo novih imena u kadru.

(Snimio Mijat Gavran)Nikolina Kodan (Snimio Mijat Gavran)

Uz to i činjenicu da smo zadržali gotovo sve igračice treba li isticati da ambicioznije ulazimo u novu sezonu. Nakon dužeg izbivanja radi ozljede i poslije uspješne rehabilitacije vratila se i Leonarda Černeka, što nas sve raduje. Uistinu se nadam da ćemo u nastupajućoj utrci za bodove biti znatno konkurentniji uz iskusnu Natašu Miočinović te ubojitu Nikolinu Kodar i ostali potencijal. Vjerujem da ćemo do prvog ispita sa Sesvetama pred našim navijačima biti dovoljno spremni za dobru predstavu na premijeri. Ždrijeb nam na startu nije bio sklon, no ostavljamo to po strani i pouzdajemo se u svoje mogućnosti - istaknuo je trener Vojislav Vujić.

Ozračje u ekipi je na visini što je bilo zamjetno i za svakodnevnog vježbanja na osunčanom polivalentnom sportskom terenu uz dvoranu OŠ Marije i Line, kojeg su umaški sportaši od ovog tjedna ponovno ustupili sugrađanima.

Nagrada za trud

- Kao rijetko koje ove su pripreme bile dosta zahtjevne i zbog vremenskih okolnosti, no ne i toliko teške da nismo bile spremne ispuniti program rada koji je trener osmislio. Nasreću, tek manjih smo izostanaka imali zbog zdravstvenih tegoba, ali i to je stvar prošlosti. Prelaskom u dvoranu dosta je ugodnije trenirati, jer svima nam je nedostajala lopta. Sad je i ona tu i sve je lakše je s njom, iako će razdoblje tehničko-taktičkog vježbanja biti zanimljivo, a i naporno. U svakom slučaju što bolje obavimo i tu pripremnu fazu možemo očekivati nagradu za uloženi trud, kazala je kapetanica ekipe Ariana Kernjus.

Trener Vujić se nada da će doskočiti problemu s pronalaskom suparnica za igranje trening utakmica, kako bi u potpunosti zaokružili ovoljetne pripreme. Po svemu sudeći u obližnjoj Sloveniji bit će lakše odigrati poneki ogledni susret nego li u ovom podneblju. 

Nikolina Kodan novo pojačanje

Vijest kakvu je malo tko očekivao u umaškim rukometnim krugovima, posebice u redovima »lavica«. Riječ je o najnovijoj prinovi, bolje rečeno pojačanju za »žuto-plavu« ekipu koja bi u nastupajućoj sezoni trebala biti u društvu onih koji će utjecati na poredak u vrhu ljestvice. Uz postojeći kadar i novopridošlu Nikolinu Kodan umaška ekipa bi mogla pomrsiti račune onima koji računaju na plasman u elitno društvo.

Bez dvojbi je dosadašnja članica porečke ekipe bila najistaknutije ime prošlosezonskog natjecanja drugoligašica. Najučinkovitija igračica sezone bila je upravo 17-godišnja Nikolina Kodan što je bilo svojevrsno otkriće, jer su Porečanke po prvi put zaigrale u Drugoj ligi. Međutim i uz tu činjenicu koja dovoljno sama za sebe govori, tu nadasve darovitu rukometašicu krase i druge odlike. Otkrile su ih njene nove suigračice, na zadovoljstvo svih u klubu i ekipi.

Već sada među pristalicama rukometa, posebice navijačima koji prate nastupe »lavice« s nestrpljenjem se iščekuje početak prvenstvene sezone.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter