rukomet

RK Rudar: Otišlo osam igračica ali stigle Posavac, Markulinčić i Krizmanić

| Autor: Branko Biočić
(Foto: ŽRK Rudar)

(Foto: ŽRK Rudar)


Rukometašice Rudra započele su 29. srpnja s pripremama za novu prvoligašku sezonu a treninzi se održavaju u SC Franko Mileta i na Gradskom stadionu Zelenice. Prvenstvo počinje dosta rano, već 07. rujna, tako da su Labudice već sada u punom pogonu. Do kraja kolovoza odigrati će tri prijateljske utakmice, a prvo kolo prvenstva igra se u SC Franko Mileta protiv ŽRK Bjelovar, 07. ili 8. rujna.

U odnosu na prošlu sezonu otišle su ili su prestale igrati kapetan Natali Zahtila, Doris Belušić, Nataša Miočinović, Tea Bradanović, Nika Kamenar, Lucija Basanić, Leona Šumberac i Andrea Pavić. Zbog većeg broja odlazaka i završetka karijere igračica koje su igrale u prošloj sezoni, moralo se posegnuti za pojačanjima. Za sada su Rudar pojačale tri vrsne igračice, sa prvoligaškim iskustvom.

Renee Posavac, 2002. godište koja igra poziciju pivota, a počela je igrati rukomet u Umagu. Srednju školu upisala je u Rijeci, te je dvije godine igrala za ŽRK Zamet da bi kasnije prešla u zagrebačku  Lokomotivu gdje se zadržala tri sezone. Zadnje dvije sezone igrala je za ŽRK Zrinski iz Čakovca.

Jana Markulinčić, 2004. godište, igra na poziciji desnog krila, a započela je trenirati rukomet u ŽRK Koka iz Varaždina sa sedam godina, 2018. pridružila se ekipi Zrinski iz Čakovca gdje se zadržala dvije sezone da bi se 2020. vratila u rodni klub. Nakon tri sezone odlazi u riječki Zamet za koji je igrala prošlu sezonu. Kao mlađa kadetkinja sudjelovala je i na okupljanjima reprezentacije Hrvatske.

Treće pojačanje je Sara Krizmanić, 2002.godište. Sara je rukomet započela igrati u Rijeci sa sedam godina, a po vokaciji je vanjska igračica, 2020. godine otišla je u Graz gdje se oprobala jednu sezonu, da bi naredne dvije igrala za ŽRK Zrinski a ztaim 2023. prelazi u ŽRK Bjelovar gdje je igrala cijelu prošlu sezonu. Kao kadetkinja i juniorka, sudjelovala je sa reprezentacijom Hrvatske na europskom i svjetskom prvenstvu. Ekipi su se uz ove tri igračice priključile oporavljene Katarina Raspudić i Katja Mikolić koje su proljetni dio prvenstva pauzirale zbog ozljeda.

(Snimio Branko Biočić)Diego Datos (Snimio Branko Biočić)

Uspoređujuči kadar koji ima na raspolaganju s onim koji je osigurao opstanak u prvenstvu trener labudica Diego Datos kaže:

-Teško je procijeniti snagu ove ekipe jer su ove koje su došle u odnosu na one koje više nisu sa nama različiti tip igračica. Sa povratnicama Katjom i Katarinom tu smo negdje kvalitetom kao u prošlom prvenstvu ali je roster nešto manji. Jako će teško biti zamijeniti Natali i Doris koje su dugo godina bile u ekipi i meni su bile desna ruka. Sezona će biti slična kao i prošla, puno je izjednačenih ekipa ali mi smo godinu dana iskusniji. Teret novih u ligi sada je na Sinju, Zelini i Trešnjevci.

Nadam se da će nas zaobići ozljede i onda će sve biti u redu, rekao je Datos. Svoju prvu provjeru labinske rukometašice imati će u subotu 11. kolovoza u Rijeci protiv jedne Austrijske ekipe koja se nalazi na pripremama a zatim protiv Opatije i Murvice ali termini nisu još određeni. Možda se dogodi još koja pripremna utakmica, traži se adekvatan protivnik iako ih na ovom području baš i nema.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter