rukomet

Umažani s domaćim snagama u sezonu

| Autor: Mijat Gavran
Mario Sirotić (Snimio M. Gavran)

Mario Sirotić (Snimio M. Gavran)


Prošlosezonski rezultat RK Umag, koji je skromno obilježio sedam desetljeća djelovanja, postao je dijelom arhive koja može poslužiti i za ono što slijedi.

Na tragu toga predsjednik Marin Buvinić i suradnici većinu aktivnosti su za ono što »plavo-žute« čeka u novoj sezoni uspješno riješili. Imali su puno posla tijekom prvenstvene stanke, dok ostali iščekuju aktivnosti koje ubrzo počinju. Od novosti prva je bila trenerska, a igračkih je malo više i uglavnom se radi o znanih imenima.

– Usuglašeno s predsjednikom i članovima IO-a u najvećoj mjeri smo ostvarili, ne odstupajući od klupske orijentacije oslanjanja na domaći igrački i stručni potencijal. I zato sam smatrao najboljim rješenjem da u stručnom stožeru budu dugogodišnji trener vratara Zoran Srebrnić te da Marko Buvinić i Dino Horozović nastave raditi posao koji su radili i prošle sezone. Oni će odrađivati program fizičke pripreme kroz prvi trenažni ciklus, a pomoći će im u nekoliko uvodnih treninga i Jakov Previšić, poznati kineziolog, otkriva nam novi trener rukometaša Umaga Mario Sirotić.

- Pripreme započinjemo sredinom ovog mjeseca, ovisno o vremenskim uvjetima na otvorenom i u dvorani. Nadamo se da će većina igrača taj najzahtjevniji dio priprema uspješno svladati. O tome će ovisiti i ostale radne etape, kao i samo natjecanje. U završnici priprema odigrat ćemo pet-šest oglednih nastupa do otvaranja sezone, gostovanjem u Zadru potkraj rujna. Dva tjedna kasnije imamo novi, ako ne i teži ispit protiv Buzećana, također u gostima. Poslije tih dvaju iskušenja dobit ćemo potpuniji sliku gdje smo.

Većih promjena u igračkom kadru gotovo da i nema, Umažanima se pridružio bivši član riječke Kozale i »tihe« reprezentacije Hrvatske, stasiti lijevi vanjski Andrej Juričević (22). Novo ime je iskusni Urh Jakob Poberaj, povratnika nakon ozljede i uspješne rehabilitacije. Odlazak golmana Perinovića nadomjestit će daroviti Adrian Milin Ungar koji se vraća u matičnu sredinu, a novi član umaškog prvoligaša je i mladi reprezentativac iz bujskog drugoligaša Nicholas Modrušan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter