ODBOJKA

Velovršanke predvode prvoligašku kolonu: Idealna kombinacija iskustva i mladosti

| Autor: Ivica Cerovac
FINO POSLOŽENA EKIPA - Franka Lukežić (Snimio Duško Marušić / Čiči)

FINO POSLOŽENA EKIPA - Franka Lukežić (Snimio Duško Marušić / Čiči)


Odbojkašice Velog Vrha nastavljaju nizati pobjede u novoj prvoligaškoj sezoni. Nakon domaće u gradskom derbiju s Pulom i gostujuće nad Vinkovcima, treća žrtva bila je Enna Vukovar, koju su igračice Tatjane Tonković na svom parketu svladale s 3:1.

Nekompletne

- Znale smo da neće biti jednostavna utakmica, ali lijepo smo je otvorile i dominirale prvim setom. Prijem nam je bio dobar, napad odličan, imale smo dosta as servisa i sve je teklo kako smo si zacrtale. Nismo se uspjele rezultatski osjetnije odvojiti, ali stalno smo vodile, a potom smo dobro otvorile drugi set te nam je napokon proradio i blok. No, pale smo u segmentu obrane gdje nikako nismo uspijevale »pročitati« protivnice, a usto bi nam one zaklonile pogled na mreži prilikom servisa te smo se mučile s prijemom - prisjetila se Franka Lukežić, tehničarka Velog Vrha. - U trećem setu smo opet povele, a onda su nas gošće »napale« sa servisima i 16:10 pretvorile u 16:17. Nismo si to smjele dozvoliti, ali nekako smo u igri poen za poen uspjele riješiti treći set u našu korist, nakon čega u četvrtom više nije bilo problema. Svi segmenti su nam funkcionirali kako treba i mirno smo susret privele kraju.

Velovršanke su pobjedom nad Vukovarkama skočile na vodeću poziciju prvoligaške ljestvice, a nedjelja im donosi gostovanje kod prvog pratitelja Sinja.

- Više od samih protivnica, nama problem na gostujućim utakmicama predstavlja činjenica što ih ne odrađujemo kompletne. Shodno s time, nadam se da će nas u Sinj ići što je moguće više, ali dobra je stvar što, za razliku od prošle sezone, sada imamo puno širi igrački kadar te nam je lakše nadomjestiti nečiji izostanak - istaknula je Lukežić.

Potpora

- Fino smo posložena ekipa, idealna kombinacija iskustva i mladosti. Mi mlađe smo brže i poletnije, dok su starije cure maksimalno korektne i spremne pomoći dobronamjernim savjetom, a usto se u napadu na njih uvijek možemo pouzdati. Nema niti jedna od nas više 15 godina, ali uvijek ćemo ih saslušati jer znamo da nam nitko od njih ne želi ništa loše te ako neka pogriješi, uvijek su uz nas kao potpora. Atmosfera u našim redovima prošle je sezone bila dobra, ove je još bolja, a kako nas ima više, automatski su i treninzi kvalitetniji. Lijepo sve to skupa sada izgleda, no vjerujem da ćemo u narednim susretima biti još bolje, jer u prijemu i obrani imamo dosta prostora za napredak - zaključila je Lukežić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter