odbojka

U derbiju 3. prvoligaškog kola odbojkašice Velog Vrha nadjačale Vukovarke

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)


Odbojkašice Velog Vrha nastavile su svoj pobjednički niz. Posljednji prvenstveni poraz Velovršanke su upisale davnog 2. ožujka, kad ih je u njihovoj dvorani nadjačao zagrebački Olimpik, nakon čega su prošlu sezonu okončale s pet uzastopnih trijumfa, a u tom su ritmu nastavile i u tekućoj sezoni. Nova žrtva bila je Enna Vukovar, koju su igračice trenerice Tatjane Tonković u derbiju trećeg kola, srazu u tom trenutku dvije vodeće ekipe na prvenstvenoj ljestvici, na domaćem parketu svladale rezultatom 3:1.

Tonković je u susret krenula s Martinom Račić Marković i Anom Šverkom na pozicijama primača-pucača, srednji blokeri bili su Luana Džeba i Barbara Kalister, Marina Ćorić igrala je dijagonalu tehničarki Franki Lukežić, a libero je bila Doria Miletić. Ta je postava iskontrolirala prvi set, u kojem je tek na početku dopustila Vukovarkama četiri poravnanja, posljednje kod rezultata 6:6, nakon čega su domaće odbojkašice osvojile tri uzastopna poena i stvorenu prednost više nisu ispustile.

Nisu se pritom uspjele »opipljivije« odvojiti, dijelom i zbog toga što im je malo »kašljucao« prijem, ali to su kompenzirale napadom. Jednostavno, Velovršanke su napadački moćne i protiv njih opasnost prijeti sa svih strana te kad su sa 17:16 otišle na 21:16, gošće su postale svjesne da od prvog seta neće biti ništa.

No, gubitak uvodne dionice nije demoralizirao Vukovarke koje su i početkom drugog seta bile u podređenom položaju (9:4), da bi kod 12:8 sa šest poena u nizu prebacile vodu na svoj mlin. Pokušala je Tonković s dvije »brze« minute odmora promijeniti sliku na parketu, ubacila je i Saru Terlević umjesto Šverko u namjeri da povisi blok, no stečenu prednost gošće nisu ispuštale i potom su kod 19:21 s četiri poena u nizu privele kraju drugi set.

S postavom koja ga je završila, ušle su Velovršanke u treći set i opet se odvojile na 9:4, imale potom i 16:10, nakon čega su pale u »crnu rupu« tijekom koje je sedam lopti palo s njihove strane terena. Pokušala je domaća trenerica osvježiti ekipu uvođenjem Eme Mrkić umjesto Račić Marković, nakon čega je uslijedila neizvjesna završnica u koju se ušlo pri rezultatu 22:23, da bi naredna tri poena, a s njima i treći set, otišla na stranu Velog Vrha.

Bila je to prekretnica u ovom meču, jer nakon što im je kroz prste iscurila prilika da povedu, Vukovarke su u četvrtom setu pale u igri, što su domaće odbojkašice iskoristile, odmah se rezultatski odvojile i »odjurile« do 25:17.

Utakmica 3. kola Prve lige odbojkašica: Veli Vrh - Enna Vukovar 3:1 (25:21, 19:25, 25:23, 25:17). Dvorana OŠ Veli Vrh. Gledatelja: 110. Suci: Elena Mujakić (Opatija) i Filip Mikuličić (Mrzla Vodica).

VELI VRH: Pribičević, Džeba, Drviš, Miletić (L), L. Mrkić, Račić Marković, Delimehić (L), Terlević, Lukežić, E. Mrkić, Šverko, Kalister, Ćorić.

ENNA VUKOVAR: Peulić, Marčeta, Sesar, Brocić, Božanić, Majer, Ivković (L), Krstonošić, Milas, Rajaković, Šoš.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter