izgubili od aktualnih prvaka

Očekivani poraz rovinjskih odbojkaša u Zagrebu

| Autor: Ivica Radetić
(Snimio Ivica Radetić)

(Snimio Ivica Radetić)


MLADOST : ROVINJ      3 : 0

Utakmica 2. kola Superlige odbojkaša: Mladost - Rovinj 3:0 (25:15, 25:15, 25:11). Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja 30. Suci: Dinko Ninić i Sanda Žaja (oboje Šibenik).

MLADOST: Perić, Ivančić 1, Jakopec 8, Repek 8, Đurović 8, Chandrinos 12, Ecker 2, Pervan (L), Močić 1, Mičetić 6, Busak-Vidaković (L), Stanković 1, Jovović 4.

ROVINJ: Matić (L), Perko 1, Pulić 2, Al.Fatorić 6, Pamić, Stjepić 1, Šetić, Da Silva Goncalves 5, Preden, An.Fatorić 5, Kisić 3.

Nakon što su na premijeri nove superligaške sezone odbojkaši Rovinja na domaćem parketu upisali 0:3 poraz od Centrometala, ali uz odličnu borbu i dva seta koja su im zamalo iskliznula iz ruku, jučer su oslabljeni Rovinjci, bez Gianluce Sponze i Kovačevića doživjeli očekivani poraz od aktualnih prvaka države zagrebačke Mladosti, kojoj je trebalo samo sat vremena igre da dođu do druge uzastopne pobjede u otvaranju prvenstva.

Samo na početku jučerašnjeg susreta rovinjski igrači trenera Aleksandra Gavrilova uspijevali su držati ravnotežu i izjednačeni rezultat (4:4), da bi nakon toga aktualni prvak države preko Jakopeca i Đurovića ostvario prednost od četiri poena (10:6). Natjeralo je to rovinjsku momčad da zatraži minutu odmora, međutim, čvrsti i visoki igrači zagrebačke momčadi preko Jovovića i Chandrinosa u finišu prvog seta ništa nisu prepuštali slučaju i rovinjska momčad bez imalo sigurnog prijema ne uspijeva zaustaviti domaćine da povedu u otvaranju utakmice.

U drugom setu zagrebačka je momčad vrlo rano povela 4:1 i 7:2, što je natjeralo trenera Gavrilova da pokušava kroz time-out motivirati svoje igrače. Rezultiralo je to as poenom Fatorića i Da Silve te Rovinjci uspijevaju doći na tri poena razlike, ali neumoljivi i precizni Jakopec i Repek svojim poenima pridonose vodstvu 21:12. Rovinjski igrači nastavili su griješiti na prijemu i kod serviranja te i drugi set lako odlazi u zagrebačku korist.

U posljednjem setu susreta, poslije izjednačenja 4:4, još jednom razigrani Repek, Chandrinos i Mičetić bili su nezaustavljivi na mreži za rovinjske igrače jer su visokim skokovima skupljali poene dok Rovinjci u trećoj dionici susreta uspijevaju uknjižiti tek 11 poena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter