preokret

Odbojkašice Velog Vrha u Vinkovcima stigle do druge ovosezonske pobjede

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


VINKOVCI : VELI VRH      2 : 3

Utakmica 2. kola Prve lige odbojkašica: Vinkovci - Veli Vrh 2:3 (23:25, 25:22, 25:18, 17:25, 10:15). SD Lenije. Gledatelja: 50. Suci: Ernesta Dubac i Marko Šimac.

VINKOVCI: Karlić (L), Tomić, Višević, Đurišić, Culek, Marinković, Begonja, Biluš, Brčinović, Rakonić, Lovrić, Dajak, Veselčić (L).

VELI VRH: Pribičević, Džeba, Drviš, Miletić (L), Delimehić, Terlević, Lukežić, Šverko, Kalister, Tonković.

Odbojkašice Velog Vrha svladale su u drugom kolu s 3:2 u Vinkovcima istoimenog domaćina te tako zadržale stopostotan učinak na startu nove prvoligaške sezone. U odnosu na gradski derbi Tatjana Tonković nije imala na raspolaganju dvije starterice, Račić Marković i Ćorić, u Vinkovcima nije bilo niti sestrični Mrkić, ali za razliku od lani, trenerica najbolje istarske ekipe sada ima puno širi igrački kadar i uspjela je složiti pobjedničku formulu.

Najviše se pritom mučila kako "pokriti" poziciju korektora, na kojoj je krenula Drviš, nju je zamijenila Delimehić, probala je potom Tonković i s Pribičević, nominalno srednjim blokerom, da bi se u četvrtom setu odlučila za Terlević, koja je dotad igrala primača-pucača. Pokazalo se to dobrom odlukom te je postava u kojoj je Terlević igrala dijagonalu tehničarki Lukežić, Šverko i Delimehić bili su pucači, a Džeba i Kalister srednji blokeri, uz Miletić na liberu, domaćih 2:1 preokrenula u 2:3.

Stigle su tako Velovršanke do dva boda vrijedna druge pozicije na ljestvici, na kojoj zbog slabijeg set-količnika gledaju u leđa vukovarskoj Enni, koja u sljedećem kolu stiže u Pulu .Bolje su gostujuće odbojkašice otvorile susret i izuzmemo li dva minimalna domaća vodstva (10:9 i 11:10), u prvom setu stalno držale rezultatsku prednost te stigle do šest vezanih set-lopti. Pet su Vinkovčanke uspjele anulirati, a onda su uz dosta muke, i dvije pozvane minute odmora, Velovršanke stigle do 25. poena.

U drugom setu se u potpunosti promijenila slika na terenu i domaća se ekipa brzo "odlijepila" (18:9), imala potom 23:17 i 24:20 te realizirala treću set-loptu za poravnanje. I u treći su set bolje ušle Vinkovčanke (5:1), Velovršanke brzo prebacile vodu na svoj mlin (6:8), nakon čega su se ekipe izmjenjivale u vodstvu, no domaće su odbojkašice bolje odradile završnicu te kod rezultata 19:17 od narednih sedam poena osvojile šest za 2:1 u setovima.

Više od toga nisu uspjele napraviti, jer im u preostala dva seta protivnice nisu dopustile niti jedno vodstvo. Četvrti set Velovršanke su otvorile s 1:5 i više se nisu osvrnule do konačnih 17:25, dok je u petom neizvjesnost trajala do 6:6, a onda su gošće osvojile sedam poena u nizu te nakon 118 minuta igre stigle do pobjede.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter