cilj izboriti ostanak među elitom

Rovinjski odbojkaški superligaš u subotu otvara novu sezonu najjačeg ranga

| Autor: Ivica Radetić
(Snimila Ana Križanec)

(Snimila Ana Križanec)


U subotu počinje novo prvenstvo Superlige za odbojkaše, koja će brojiti deset klubova, a ispast će posljednja momčad. Nakon mjesec dana treniranja u dosta okrnjenom sastavu zbog zauzetosti i rada u turizmu rovinjski odbojkaši u novo prvenstvo kreću dosta oprezno. U pauzi između dva prvenstva Rovinj su napustili tehničar-dizač Marko Ličina koji je pristupio Rijeci te primač kinez Ho Jin Leung koji se vratio kući, dok je zbog ozljede odustao Ivan Džeba.

Jaka konkurencija

Kao zamjena u Rovinj su došli Nikola Kisić koji je igrao u Zrenjaninu (Srbija) i Martin Stjepić iz Pule, dok poslije kratke stanke u klub se ponovo vratio iskusni Vito Poropat.

- Jednomjesečne pripreme pokušali smo odraditi trenizima svakodnevno prije i poslije podne, prilagoditi se igračima koji su radili u turizmu - ističe trener Aleksandar Gavrilov. - Radili smo jako dobro u prirodi, dvorani i teretani te se relativno dobro spremili za novo prvenstvo koje će biti vrlo interesantno jer je liga smanjena s 12 na 10 klubova.

Ostale su sve dobre i kvalitetne momčadi koje su se dosta pojačale. Zato će svaka utakmica biti jako bitna, a prioritet za Rovinj je izbjeći posljednje mjesto i ispadanje, sve ostalo bit će uspjeh. Na turnirima su dečki pokazali napredak. Veseli me što smo mi možda jedini imamo samo dva igrača sa strane, ključ igre drže igrači iz Rovinja i bliže okolice.

Težak start

Već na startu sezone Rovinjci imaju teški početak.

- Prva dva kola dvije jake, iskusne i kvalitetne momčadi. Za početak pred našim navijačima ove subote u goste nam dolazi Centrometal s kojima imamo negativni niz i nastojat ćemo dati dosta truda. Ne smijemo srljati već mirnom i strpljivom igrom što manje griješiti jer svaki će poen biti bitan. Nakon toga idemo u Zagreb kod Mladosti, aktualnih prvaka Hrvatske, što dovoljno govori da nas čeka teško gostovanje - zaključio je rovinjski trener.

Susret se igra u subotu u 19 sati.

Inače, u povodu Dana Grada Rovinja i zaštitnice Svete Eufemije, rovinjski odbojkaši odigrali su zanimljiv turnir kao uvertiru u novu sezonu. Uz domaćina Rovinj nastupili su još Rijeka i Sisak te slovenski prvoligaš Šoštanj. Rezultati: Rijeka - Šoštanj 1:2, Rovinj - Sisak 2:1, za 3.mjesto: Rijeka - Sisak 1:2, finale: Rovinj - Šoštanj 2:1. Ekipa Rovinja nastupila je u sastavu: Sponza, Matić, Pulić, Poropat, Ale. Fatorić, Šetić, Stjepić, Kisić, Da Silva Goncalves, Preden, Kovačević, Pamić i And. Fatorić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter