u banjolama

Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku za mlađe kadetkinje: "Žalovkama" zlata na domaćem terenu

| Autor: Ivica Cerovac
NAJBOLJE U HRVATSKOJ - Mlađe kadetkinje Žala

NAJBOLJE U HRVATSKOJ - Mlađe kadetkinje Žala


U Banjolama se održalo prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku za mlađe kadetkinje na kojem su do zlatnih odličja stigle domaće uzdanice, »pjeskašice« Žala. Prvenstvo je okupilo sedam klubova koji su bili podijeljeni u dvije grupe, a »žalovke« je ždrijeb smjestio u grupu A u kojoj su upisale dva remija, protiv Čakovca i Velike Gorice. Uslijedio je polufinalni dvoboj u kojem su svladale Opatiju, da bi finalni dvoboj protiv splitskog Žnjana donio novi remi i pobjednika je odlučivao poen-količnik, koji je pretegnuo na stranu igračica trenerice Erike Drviš.

U odličnom su se izdanju predstavile Majda Delimehić i Lana Drviš, koje su odigrale četiri susreta i sve ih riješile u svoju korist bez izgubljenog seta. U dvoboju s Čakovcem svladale su Tenu i Hanu Hrebak (21:9, 21:11), protiv Velike Gorice bile su bolje od Mije Malbaša i Lucije Juretić (21:7, 21:7), na put im nisu uspjele stati niti Opatijke Fana Matijević i Felizia Barčot (21:15, 21:12), da bi stopostotni učinak zadržale pobjedom nad Splićankama Vitom Dugandžić i Tonkom Biuk (21:15, 21:13).

Protiv Čakovca su drugi par Žala činile Demi Stanić i Lena Perhat, koje su u neizvjesnom dvoboju izgubile od Line Li Tarandek i Lune Obadić (21:19, 19:21, 11:15). Protiv Velike Gorice su zaigrale Emili Modrušan i Patricia Crnobori te izgubile od Petre i Nike Pocrnić (8:21, 11:21), a potom je trenerica opet ukazala povjerenje Stanić i Perhat. One su ga opravdale svladavši u polufinalu Opatijke Tashu Cupač i Nušu Marinac Žilić (21:11, 21:17), da bi u finalu izgubile od Splićanki Brune Gulić i Ane Ivković (17:21, 17:21), no pritom su osvojile dovoljno poena za konačno slavlje kluba iz Banjola.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter