ODBOJKA NA PIJESKU

Trijumfom ekipe "Jel to teško" okončano četvrto izdanje Fažana Beach Volley Cupa

| Autor: Ivica Cerovac
4. Fažana Beach Volley Cup

4. Fažana Beach Volley Cup


Trijumfom ekipe »Jel to teško« čije su boje branili Aleksandar Varga, Ivan Ileković i Iva Bulović, okončano je četvrto izdanje Fažana Beach Volley Cupa, turnira u odbojci na pijesku. Turnir je odigran na fažanskoj šetnici i organizirao ga je Otvoreni odbojkaški klub Fažana, u suradnji s Decathlonom, Turističkom zajednicom Općine Fažana i Beach barom Shark, a njegovom održavanju pripomogli su i prijatelji kluba, kako oni veliki, tako i oni mali.

24 trojke

Pobjednička ekipa iznjedrila je i najboljeg igrača turnira Aleksandra Vargu, dok se za poraz u finalu Mia Ninčević, članica ekipe »Slatko more šećeru« u kojoj su joj društvo pravili Zlatko Damijanić i Domagoj Bogić, utješila nagradom za najbolju igračicu.

Najbolji igrač - Aleksandar VargaNajbolji igrač - Aleksandar Varga

Na fažanskom turniru nastupile su 24 »mješovite« trojke u čijem je sastavu morala biti barem jedna pripadnica nježnijeg spola, a bile su podijeljene u osam grupa unutar kojih su igrale po principu svaka protiv svake, na jedan set do 15 osvojenih poena. Nakon razigravanja po grupama od onih najslabijih smo se oprostili, dok su po dvije najuspješnije ekipe izborile prolazak u osminu finala, a potom je krenula nokaut faza turnira. U konačnici ukupno se odigralo 40 susreta, a kad se zastor spustio na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja popela se ekipa čije je ime sugeriralo kako im taj doseg i nije bilo pretjerano teško ostvariti.

Cjelodnevna fažanska sportska fešta nije donijela samo odbojku na pijesku. Organiziran je bio i zanimljiv prateći program te je svatko tko je bio zainteresiran mogao iskušati svoje sposobnosti u Decathlon sportskoj areni, da bi se po okončanju natjecanja druženje nastavilo u Beach baru Shark, a »trećim poluvremenom« dirigirao je DJ Mike Vale.

Treće poluvrijeme

Rezultati nokaut faze turnira, osmina finala: Epic Brozo 99 - Dean’s Soldiers 17:14, Sve mi je dala - Štinjan Spikers 17:14, Rigitongi - Koferi 17:15, Slatko more šećeru - Lišjera kod Koste 17:11, Crveni bikovi - Perspektiva B 17:9, Jel to teško - MGM 17:12, Trio Porko Dio - Mistral 17:11, Zitti e Brutti - Kost u kost 18:16: četvrtfinale: Epic Brozo 99 - Sve mi je dala 17:8, Slatko more šećeru - Rigitongi 17:15, Jel to teško - Crveni bikovi 17:9, Zitti e Brutti - Trio Porko Dio 17:12; polufinale: Slatko more šećeru - Epic Brozo 99 21:12, Jel to teško - Zitti e Brutti 21:14; za treće mjesto: Zitti e Brutti - Epic Brozo 99 17:11; finale: Jel to teško - Slatko more šećeru 21:18, 21:17.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter