PH u odbojci na pijesku

Istarski klubovi ostali daleko od postolja

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimila: Annamaria Vidović)

(Snimila: Annamaria Vidović)


Trećim turnirom kojem je domaćin bio Vukovar, okončana je još jedna sezona Prve hrvatske lige u odbojci na pijesku. Nastupilo je po osam ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji, a do naslova prvaka stigle su odbojkašice zagrebačkog Sigeta i odbojkaši Opatije, dok su sva četiri istarska predstavnika ostala daleko od pobjedničkog postolja. Kod »pjeskašica« je Fažana svoj nastup završila na šestoj poziciji, a Žal iz Banjola na sedmoj. Ista mjesta osvojena su i u konkurenciji »pjeskaša«, a zauzeli su ih Umag i Fažana.

Bez Mrkić

Fažanke su nakon deset kola odrađenih na turnirima u Banjolama i Zagrebu držale peto mjesto, no loš nastup u Vukovaru, gdje su od mogućih osam bodova osvojile samo dva, koštao ih je gubitka jedne pozicije. Ta dva boda donijele su Fažani Dorotea Ćosić i Iva Ivanović, koje su odigrale sva četiri vukovarska susreta uz polovičnu uspješnost. Sva je četiri susreta odradio i drugi fažanski par, kojeg su činile Aleksandra Milinović i Azra Rakić, te pritom upisao sva četiri poraza.

Još su slabiji učinak na posljednjem turniru imale odbojkašice Žala, koje su u Vukovaru osvojile tek jedan bod te na taj način »zacementirale« svoju sedmu poziciju. Takav rasplet definitivno je »skrojila« ozljeda Eme Mrkić, koja je bila primorana preskočiti vukovarski turnir pa je u paru s Anom Šverkom zaigrala Erika Drviš i ta kombinacija u četiri susreta nije osvojila niti jedan set. Sve je ukazivalo da će njihovim stopama nastaviti Majda Delimehić i Lana Drviš, ali nakon što su upisale tri »čista« poraza i u posljednjem susretu protiv Jaruna prvi set izgubile s 21:5, mlade »žalovke« kao da su se trgnule te preostala dva neizvjesna seta riješile u svoju korist i tako svom klubu donijele počasni bod.

U konkurenciji odbojkaša istarski su klubovi zadržali pozicije s kojima su stigli u Vukovar, no pritom su Umažani puno bolje odradili završni turnir te na sva četiri odigrana susreta remizirali.

Sigetski skalp

Posebnu težinu ima remi Umaga upisan u posljednjem 14. kolu protiv viceprvaka Sigeta, premda taj »otrgnuti« bod nije »skrojio« konačni poredak, jer čak i da su ga Zagrepčani osvojili te se bodovno poravnali s Opatijcima, set-količnik bi donio Opatiji naslov prvaka.

Sigetski »skalp« skinuli su Antonio Degrassi i Lars Turk, koji su odradili sjajan turnir u Vukovaru i okončali ga s četiri pobjede u isto toliko odigranih susreta. Da im je drugi par bio tek donekle na njihovom tragu, mogli su Umažani »uzletjeti« na ljestvici, no Luka Burić i Luka Čelebić upisali su tri poraza, a Karlo Burić i Luka Kozlović jednog, pa je Čazma zahvaljujući boljem set-količniku obranila svoju petu poziciju.

Bolji set-količnik skrojio je i začelje poretka te omogućio Fažancima, koji su na završnom turniru osvojili dva boda, da prvenstvo ne okončaju s »fenjerom« u rukama. Sva četiri vukovarska susreta odigrali su Tin Ivanović i Matija Šćepanović uz učinak od jedne pobjede i tri poraza, a četiri je puta na vukovarski pijesak izlazio i Stefano Ljubešić te u paru s Aleksandarom Fatorićem upisao pobjedu i poraz, a s Martinom Stjepićem dva poraza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter