EURO 2021

POGLEDAJTE VELIKU FOTOGALERIJU / Hrvatska nogometna reprezentacija na rovinjskoj Valbruni priprema se za skorašnje Europsko prvenstvo

Ono što je "vatrene" najviše obradovalo je sam teren Valbrune. Zapravo "tepih". Jer odgovorni za njegovo održavanje iz Valbrune sporta dotjerali su ga do savršenstva. Spomenuo im je to i Domagoj Vida po dolasku na teren, rekavši da ovakav "tepih" još nije vidio

| Autor: Roberto CAR


Tražili su idealne uvjete i rad u miru. U Rovinju su ih svakako pronašli. Nogometna reprezentacija Hrvatske drži se svoje tradicionalne pripremne baze uoči odlaska na velika natjecanja - Rovinja.

Maistrin hotel Lone ponudio je idealan smještaj "vatrenima", a Valbruna ono što je izbornik Zlatko Dalić sa suradnicima najviše priželjkivao. Idealan teren, i tek minimalna prisutnost ponekog gledatelja uz kut terena, kao i kratko zadržavanje novinara i foto reportera.

(Snimio Milivoj Mijošek)

Da duž cijele ograde, koja prati glavni teren Valbrune, nije istaknut logo HNS-a i da nema sveprisutnih, ali nenametljivih zaštitara koji se brinu da nitko nepozvan ne ometa rad svjetskih viceprvaka, teško bi netko neupućen spoznao da se baš tu priprema izabrana hrvatska vrsta za predstojeće Europsko prvenstvo.

Tako je tijekom današnjeg jutarnjeg treninga deset igrača, među kojima je bio i Šime Vrsaljko, koji se posljednji priključio suigračima nakon osvojenog naslova s Atletico Madridom, treniralo na jednoj strani terena uz izbornika Dalića i njegove pomoćnike. Među kojima je bio i "friški penzioner" Vedran Ćorluka, dok su na drugoj strani golmani Dominik Livaković i Simon Sluga radili s dugogodišnjim trenerom vratara Marjanom Mrmićem.

(Snimio Milivoj Mijošek)

Sa strane su ih tek budno pratile oči desetak "kibica" koji su preko zidića uspijevali malo pogledati trening, dok su se ispod tribine Valbrune smjestili novinari i foto reporteri koji godinama prate "vatrene".

Među njima je bila i sportska ikona Rovinja, uspješni ugostitelj i dugogodišnji dopisnik našeg lista, ali i drugih medija Ivica Radetić. Uostalom, upravo su u njegovom restoranu "vatreni" često jeli tijekom priprema u Rovinju.

(Snimio Milivoj Mijošek)

No, ono što je "vatrene" najviše obradovalo je sam teren. Zapravo "tepih". Jer odgovorni za njegovo održavanje iz Valbrune sporta dotjerali su ga do savršenstva. Spomenuo im je to i Domagoj Vida po dolasku na teren, rekavši da ovakav "tepih" još nije vidio.

- Nas trojica, Raul i Klaudio Pokrajac i ja smo odgovorni za održavanje travnjaka, ali po potrebi dođu i drugi djelatnici Valbruna sporta da nam pomognu, rekao je Miroslav Debeljaković, koji je u društvu Raula Pokrajca pratio trening "vatrenih" jer će odmah po njihovom odlasku prionuti poslu.

- Ovaj smo travnjak posebno pripremali i zbog toga NK Rovinj već mjesec dana ne igra na njemu. Zato smo imali vremena da ga pripremimo za dolazak reprezentacije i sad ga samo održavamo.

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU GLASA ISTRE OD PETKA

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter