ANALIZIRALI SU DANCE

Hrvoje Smolčić, branič hrvatske U-21 reprezentacije: "JAKI SMO NA LOPTI, NA TOME DANAS GRADIMO IGRU"

Danska ima stvarno brze igrače, jako hitre koji su opasni "jedan na jedan". Recept da ih zaustavimo je da smo si mi blizu, da pomažemo jedan drugome u takvim situacijama. S druge strane, mi smo prilično jaki na lopti, to je naš forte i na tome gradimo igru danas u Puli, kaže branič mlade reprezentacije Hrvatske

| Autor: Goran ROJNIĆ  
Hrvoje Smolčić (foto: Gawlik/Guliver)

Hrvoje Smolčić (foto: Gawlik/Guliver)


Sinoć su mladi reprezentativci, dan prije današnje utakmice protiv danskih vršnjaka, pratili dvoboj Hrvatske i Danske u Ligi nacija. S obzirom da A vrsta i mlada reprezentacija Danske igraju identičan nogomet, bila je to prilika da se vidi što hrvatsku U-21 vrstu očekuje u današnjem dvoboju na "Drosini".

- Analizirali smo Dance, očekujemo brzu momčad koja igra atraktivan napadački nogomet. Stvarno su agresivni i napadački nastrojeni. Znamo što možemo očekivati, imaju svoje uigrane akcije koje su jako opasne i na njih ćemo obratiti najviše pozornosti u današnjoj utakmici. Vjerujem da ćemo se znati suprotstaviti danskoj igri na najbolji mogući način, govori branič mlade hrvatske reprezentacije Hrvoje Smolčić.

Izbornik Igor Bišćan odmah nakon ždrijeba ustvrdio je da je Danska najteži protivnik dodatnih kvalifikacija. Kako usporediti kvalitetu Hrvatske i Skandinavaca.

- Na žalost, nismo se uspjeli kvalificirati na Europsko prvenstvo kroz grupno natjecanje. Sami smo za to krivi. U prvih šest susreta kvalifikacija imali smo maksimalan učinak, a na kraju nismo uspjeli izboriti direktan plasman na EURO. U dodatnim kvalifikacijama vjerojatno jesmo dobili najtežeg protivnika od svih mogućih u ždrijebu, ali ako se želi otići na Europsko prvenstvo onda svakako moraš pobijediti najbolje i time dokazati da si zasluženo otišao na završnicu najboljih europskih reprezentacija.

Vjerujem da imamo dovoljno kvalitete, kao i Danska naravno, i trebat ćemo je iskazati u ova dva susreta da prođemo na EURO. Danska ima stvarno brze igrače, jako hitre koji su opasni "jedan na jedan". Recept da ih zaustavimo je da smo si mi blizu, da pomažemo jedan drugome u takvim situacijama. Spremni smo na to, sve smo vidjeli u analizama i vjerujem da ćemo danas biti pravi. S druge strane, za nas je u Puli jako bitna utakmica u kojoj moramo pokazati Hrvatsku i naše kvalitete.

Mi smo prilično jaki na lopti, to je naš forte i na tome gradimo igru danas, smatra Smolčić, koji je, poput Franjića, ovog ljeta HNL zamijenio njemačkim travnjacima. Prešavši u bundesligaša Eintracht iz Frankfurta čak je dobio mogućnost nastupa u Ligi prvaka.

- Velika je razlika u odnosu na HNL, puno je jači ritam. Srećom, došao sam na početak priprema pa sam bio upozoren što se od mene očekuje, a u klubu je i Kristijan Jakić koji mi je pomogao savjetima. Usput, Eintracht igra Ligu prvaka, pa kad dođete iz HNL-a u takav klub onda je to velika čast. Jako sam zadovoljan, privikao sam se i nadam se većoj minutaži. Momčad nam je dobra, konkurencija je strašna, ali kad se igra Liga prvaka to se i očekuje od takve momčadi, zaključio je Smolčić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini