SUPERSPORT DRUGA LIGA

Porečki Jadran sutra na teškom gostovanju u Bjelovaru

| Autor: Boris Vidulin
(NK Jadran Poreč)

(NK Jadran Poreč)


Oborili su nogometaši Jadrana negativni rekord kojeg su postavili prošle sezone. Rubrika pobjeda je na nuli i nakon devet kola, a pred njima je teško gostovanje u Bjelovaru. Novi trener je uveo nove stvari u igru, no treba proči određeno vrijeme da se to vidi na terenu pa je za vjerovati da će se to dogoditi baš u subotu. Čak i ako nema pozitivnog rezultata, mada baš nitko o tome ne želi razmišljati, sam pomak u igri bit će određena garancija za bolju budućnost.

Puno intenzivnije

- Ne idemo nigdje nikada izgubiti pa to nećemo učiniti niti u subotu. U redu, posljednji smo, nemamo pobjedu, konkurencija nam sve više bježi, ali sposobni smo se iz te situacije izvuči. Možda nas Bjelovar malo neozbiljno shvati, krene u susret pod motom "lako ćemo s posljednjim" i tu vidim našu priliku koji bi morali iskoristiti. Moram reći da se na treningu osjećam odlično, definitivno mi paše način treniranja kako ga zamišlja novi trener Blaž Bugarin i njegov pomoćnik Elvis Kastrati.

Nabrijani smo posve, mi kao igrači, ali i treneri, i to se vidi u svakom našem pokretu. Dakle, mora to izaći iz nas i na utakmicama - reći će Filip Mendiković, kojem se u glasu osjećalo da je prepun motiva,

Promijenio se način treniranja, što je donijelo drugačiju atmosferu na treninzima kao određeni preduvjet da sve u drugom smjeru.

- Po meni je sada sve puno intenzivnije. Puno je više vježbi, igre s loptom, pasova, traje i djelomično duže i bolje se osjećam, a vidim da je i kod suigrača tako. Umorniji jesam, to je sigurno, ali ne smeta mi.

Ne žalim se. Polako se privikavamo na ono što trener traži od nas i što mi dajemo njemu. Želimo raditi i napredovati, želimo pobijediti.

Gledati sebe

Bjelovar je četvrti na ljestvici, odlično je krenuo u sezonu, no sada se osjeća lagani pad. Posljednjih pet utakmica nisu pobijedili, od toga čak tri na svom Gradskom stadionu.

- Iskreno, ne pratim ih. Posljednji trening trener nam da informacije o njima. napravimo pripremu i to je to. Ja sam od onih koji smatra da moramo gledati sebe, a ne protivnika. Ako su Uljanik i Grobničan uspjeli odigrati 0:0, odnosno 1:1 u Bjelovaru, ako ih je i Karlovac pobjedio u Bjelovaru, nema nikakve izlike da to ne pokušamo i mi - zaključio je polivalentni Filip Mendiković, koji može odigrati jednako dobro i onoj posljednjoj liniji, ali i kao zadnj vezni igrač.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter