ISTRA 1961

Lisica: "Da nije dosuđen jedanaesterac Dinamo nam nikad ne bi dao gol"

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimila Leona Teodorović)

(Snimila Leona Teodorović)


Da se utakmica između Istre 1961 i Dinama odigrala dva mjeseca ranije, zacijelo bi se neupućeni turisti koji su razgledavanje pulskih znamenitosti odlučili pretpostaviti nogometnoj predstavi, pitali koja od dvije momčadi na terenu »juri« svoj 19. naslov prvaka Hrvatske u posljednjih 20 godina, a koja je u tom periodu uglavnom razmišljala o očuvanju prvoligaškog statusa.

Dva i pol mjeseca nakon »petarde« koju su im Modri servirali na Maksimiru, Zeleno-žuti su u prvom poluvremenu u potpunosti nadigrali renomirane goste, a nagrada za sve što su pokazali stigla je u vidu pogotka postignutog u idealnom trenutku, dvije minute prije odlaska na »veliki odmor«. Njegov potpisnik bio je Mateo Lisica, koji je na rubu kaznenog prostora prihvatio kratko odbijenu loptu, napravio par koraka i potom je kroz noge Pierre-Gabriela poslao u bliži kut »ukopanog« Danijela Zagorca.

- To je moj forte. Imam izražen i jak šut kojeg trebam češće koristiti. Pokazao sam to i ovom prilikom - nadovezao se Mateo Lisica, koji je u desetom kolu stigao do ovosezonskog prvijenca, iako se on ne slaže sa službenom statistikom. - Premda se vodi kao autogol Jelenića, mislim da je i pogodak protiv Osijeka moj.

Ne znam da li su iz kluba probali nešto u vezi s time promijeniti, ali po svim kriterijima kojih se pridržavaju u Europi i u puno jačim ligama od naše, taj je pogodak trebao biti meni pripisan. Uostalom, imali smo ove subote u Premier ligi sličnu situaciju u pobjedi Aston Ville na gostovanju kod Fulhama, kad je kod prvog pogotka gostiju lopta na putu prema mreži pogodila jednog igrača i promijenila smjer, ali kao strijelac se službeno vodi igrač koji je pucao. Stoga smatram da mi je gol protiv Dinama drugi u sezoni i tako ću gledati na njega.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter