SUPERSPORT DRUGA NL

Blaž Bugarin: Ne bih volio biti u koži gostujućih igrača

| Autor: Boris Vidulin
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Prošlo je pet dana otkad je Blaž Bugarin preuzeo treniranje Jadrana, a danas će premijerno debitirati na porečkoj klupi u sklopu devetog kola SuperSport Druge NL. Iza njega je pet treninga, treniralo se svaki dan kako bi dobio uvid u ono s čime raspolaže i u današnjem susretu protiv Hrvatskog dragovoljca želi pokazati koje je novine uveo u momčad. Prva je dolazak Elvisa Kastratija, 30-godišnjeg trenera koji je licenciran za vođenje pionira u Jadranu, a vodio je i Višnjan 1957 u Prvoj ŽNL.

Kastrati

- U dogovoru s klubom odlučili smo da to bude Elvis Kastrati kojeg znam od ranije, koji je pristao da bude dio mog tima i krećemo zajedno u nastavak prvenstva. Da, trenirali smo svaki dan, iako to zapravo nije bilo u planu. Mislio sam da srijeda bude slobodna, ali smo i nju iskoristili za jedan taktički trening. Ne volim si nakon susreta zamjeriti da nismo odradili neke stvari pa sam, dok ne upoznam igrače, iskoristio svaki dan. Sada znam da smo sve planiralo sproveli u djelo, dogovorili se kako bi to trebali izgledati i to valja danas pokazati u onih nešto više od devedeset minuta - rekao je trener Jadrana Blaž Bugarin.

Naglasio je kako nije rob sustava i da treba igrati s onim čime raspolažeš u igračkom kadru.

- Pokušavali smo neke stvari promjeniti jer se osjetila potreba za time i mogu reći da ćemo danas igrati s trojicom u zadnjoj liniji. To nam daje puno bolji protok lopte kada želimo uspostaviti kontinuirani napad i daje veću sigurnost, naročito u onoj negativnoj tranziciji u fazi obrane, kada se izgubi lopta. Danas moramo imati veći posjed, moramo stati na loptu i sve su to razlozi zbog kojih ja smatram da će nam s trojkom u zadnjoj liniji biti bolje i lakše igrati. Sama ta promjena iziskuje i neka druga preslagivanja u momčadi, primjerice više nećemo imati krila kao do sada pa će netko više igrati prema sredini terena, ali sve je to, rekli bi naši stari, »u par deka«. To su ti igrači koje imamo, nema ih puno i zapravo igrat će isti samo će malo geometrija na terenu biti drugačija.

Tranzicija

Gledao je današnjeg protivnika, zna što ga očekuje.

- Klasična momčad iz Zagreb koja zna igrati, igrači su školovani na višim razinama i to se vidi. Znam što mogu očekivati od njih, imaju dva tamnoputa igrača na svakoj strani i oni čine razliku, poglavito kroz kontre i polukontre na koje trebamo paziti. No, u susret ulazimo s mišlju da se oni trebaju paziti nas, a ne mi njih i reći ću da im ne bi volio biti u koži. Mi smo ranjeni, mi želimo sportsku osvetu za sve što je iza nas i to će se danas i dogoditi - uvjeren je Blaž Bugarin.

Željni dokazivanja

Igrači Jadrana su dobro reagirali na promjene.

- U razgovoru s bivšim trenerom, ljudima iz kluba i prijateljima kluba pa i samim igračima, jednostrani zaključak je da se trebala dogoditi određena promjena. Igrači kao da su sad živnuli, željni su dokazivanja. Krenuli su s nekom novom energijom svjesni da mogu igrati bolje, a ja se nadam da će se te neke promjene na terenu, kao što se reflektiraju na treninge i atmosferu, vidjeti i kroz rezultat - dodao je trener Bugarin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter