NOGOMET

Pulski drugoligaš Uljanik sutra gostuje "pokraj Jadra"

| Autor: Boris Vidulin
(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)


Nakon deset dana bez utakmica, pred Uljanikom je novi ispit u SuperSport Druge lige u kojem će u goste u Solin. Atmosfera se u momčadi popravila nakon pobjede nad susjedima iz Poreča i iako su još uvijek u negativnom skoru, tri pobjede, remi i četiri poraza, može se reći da su Puljani zadovoljni prikazanim u osam kola. Do sada su nogometaši Uljanika tri puta odlazili na gostovanje, dva puta izgubili, u Pločama i Trnju, dok su sa Bjelovarom odigrali 0:0 u trenutku kada su domaćini bili lideri i bez izgubljenog boda na svom terenu. To pokazuje da mogu igrati i na gostovanju bez ikakvog pritiska i donijeti bod(ove) na Verudu.

Brže i jače

- Ako smo mogli u Bjelovaru do boda onda ne vidim razlog zašto to ne bi ponovili u Solinu. Samo moramo ponoviti igru i pristup i vjerujem da neće biti problema, Nakon pobjede protiv Jadrana atmosfera je puno bolja, opušteniji smo, a to ponekad puno znači. Pripremili smo se za Solin, znamo kakav nas teren očekuje, znamo da imaju nekoliko zanimljivih pojedinaca na koje treba obratiti pozornost, konstantno imaju nekog igrača iz Hajduka koji čini razliku ali smatram da smo spremni odigrati onako kako znamo i možemo pa vjerujem u pozitivan rezultat. Iako ćemo igrati na pobjedu, mislim da bi nas i bod zadovoljio- najavio je krilni igrač Uljanika Luka Đuranović.

Njemu je osobno velika razlika igrati u juniorima ili seniorima, odnosno na domaćem ili gostujućem terenu.

- Primjetna je razlika kada smo na Verudi jer osjetimo podršku navijača, znaš teren i što možeš očekivati, dok je u gostima sve drugačije, poglavito nama u premijernoj sezoni. Što se tiče seniorskog uzrasta onda mogu reći da je u odnosu na Prvu ligu juniora sve puno brže s jačim duelima, razlika je velika. Ukoliko želiš igrati moraš se prilagoditi i vrlo brzo uhvatiti ritam.

Za sada je zadovoljan svojim nastupima.

- Kako mi je ovo prvi put da sam u seniorima onda mogu reći da sam zadovoljan jer sam dva puta startao u početnom sastavu, a četiri sam puta ušao s klupe u igru. U rotaciji sam i to je sasvim u redu, trener Banović dobro to balansira, a da mogu bolje, naravno da mogu. Nadam se da će se to dogoditi kako bude prvenstvo odmicalo. Skupljam iskustvo u seniorskom uzrastu, kako na treninzima, tako i na utakmicama, to je najbitnije.

Nadoknaditi bodove

S rezultatima nije posve zadovoljan.

- Uvijek očekujem više pa mogu reći da smo u nekim trenucima ostali bez sreće, neke odluke nisu išle na našu stranu i zbog toga smo ostali bez nekoliko bodova. Iz tog razloga smatram da možemo bolje jer nije bilo do naše igre koliko do faktora na koje nemamo utjecaj. Žao mi je izgubljenih bodova protiv Dragovoljca i Karlovca, znam da možemo i želimo više i bolje, pa je sutrašnje gostovanje u Solinu izvrsna prilika da nadoknadimo domaće izgubljene bodove- poželio je Đuranović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter