TREĆA LIGA ZAPAD

Buježi su najugodnije iznenađenje na polovici prvog dijela sezone

| Autor: Boris Vidulin
(NK Buje)

(NK Buje)


Nakon točno polovice prvenstva prvog dijela sezone Buje su jedno od najugodnijih iznenađenja prvenstva. Skupili su pet pobjeda, neriješeni rezultat i dva poraza te uz još tri kluba drže drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Nanizali su pet susreta bez poraza, od toga tri pobjede, a posebno impresionira što su dvije posljednje ostvarene u gostima.

- Nema neke razlike igrati u gostima ili na domaćem terenu, barem ne neke velika kako je to možda bilo nekada. Kada se osjećaš jak i moćan, kada vjeruješ u sebe, onda ti ne predstavlja problem teren na kojem igraš - reći će igrač Buja Damir Bartulović.

Prava pojačanja

- U Banjolama smo bili bolji upravo za ta dva pogotka od domaćina. Kako da smo imali neki bolji moment u igri i iskoristili ga s dva gola, za razliku od domaćina koji svoje prilike nije iskoristio. U naletu smo, krenuli smo igrati s pozitivnim stavom, a osim pobjede veseli me i »clean shit« odnosno čista mreža.

Ne primimo pogodak, a igrali smo protiv Halubjana doma te Kraljevice i Banjola u gostima, dakle nimalo bezazlenim momčadima. To daje dodatnu vjeru, podiže atmosferu i stvarno osjećam da odavno nije bilo tako lijepo dolaziti na treninge i biti dio momčadi.

Pohvaliti će i pristup trenera Ivana Brečevića.

- Mi se sa svakim novim kolom dižemo, igramo sve bolje, dajemo sve od sebe, radimo jedan za drugog devedeset minuta i to se vidi na prvenstvenoj ljestvici. Trener Brečević ne gleda to samo kroz rezultat.

Njega zanima i igra, neće uvijek biti zadovoljan bez obzira na pobjedu i to je ono što nas drži i podiže. Analiziramo sebe, protivnika, pokušavamo ispraviti pogreške, radimo u svim segmentima. Pristup je posve drugačiji i to nas čini jačim.

Osim toga, pogodili su Buježi s pojačanjima.

- Prošle nas je godine možda bilo malo u kadru pa se tu osjetio problem u određenim trenutcima prvenstva, a sada smo doveli igrače koji su pravi za našu momčad. Marshal je i više nego dostojna zamjena za Valentu, Raković za Bojića, a i dva tamnoputa igrača, Saho i Seck, su se uklopila odlično i pojačanja su za nas te smatram da smo tri koraka bolji nego prošle godine.

Komentirao je Bartulović i igru u gostima.

Red i rad

- Nije da sada mi imamo neki pritiska kada smo na svom terenu, ali svi očekuju da ćeš skupljati bodove upravo doma. Kada si na gostovanju onda si opušteniji i možda smo mi zbog toga dobri kada igramo van Buja.

Mislim da je liga izjednačena, kao što sam i prije naglasio, nema neke velike razlike gdje igraš jer svatko može pobjediti svakoga. To je vidljivo iz prvih osam kola, nitko previše ne dominira.

Možda je prije dvije godine to bio Krk, lani Rovinj i Uljanik, no sada će sam pogled na ljestvicu pokazati izjednačenost. Možda me malo negativno iznenadio Rovinj, ali kada ti krene loše onda jedno negativno vuće drugo i teško se izvući iz toga.

Sve ostalo je u nekim granicama predvidljivosti - naglasio je Bartulović, koji se nada da Buje mogu biti bolje nego prošle godine.

- Lani smo nakon osam kola imali tek šest bodova, odnosno dvije pobjede i šest poraza. Sada imamo pet pobjeda i 16 bodova, što govori o našem napretku i želji da budemo bolji, pa makar i jedno mjesto.

Ne želim zvučati neskroman, ali niti da budem previše optimističan, pa ću reći da bi nas borba za vrh ljestvice do posljednjeg kola zadovoljila. Pokazali smo da znamo, da možemo i samo tako treba nastaviti dalje.

I sam trener kaže da nas na ovom mjestu može zadržati samo red i rad. To je jedina garancija uspjeha.

Istinski me veseli, a osjećam da je to i kod svih mojih suigrača, svaka nova utakmica i jedna čekamo subotu, da igramo i pobjeđujemo - zaključio je Damir Bartulović, kojem nikako da krenu golovi od kada je protiv Medulina 1921 zapucao kazeni udarac, no ne očajava, i sam će priznati da se ne brine sve dok netko drugi iz momčadi pogađa protivničku mrežu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter