PRVA ŽNL

Marčana propisno kaznila opuštanje Velovršana

| Autor: Boris Vidulin
(Arhiva Novog lista)

(Arhiva Novog lista)


Igralište Tivoli. Gledatelja 180. Sudac: Amel Dizdarević (Radmani). Pomoćnici: Krčalić (Radmani), Tubak (Momjan). Strijelci: 1:0 Maras (36-11m), 1:1 Ruba (45), 1:2 Kvaternik (67), 1:3 Ibrišagić (75). Žuti kartoni: Vidalić (Veli Vrh), Bahor (Marčana). Crveni karton: Pavić (65-drugi žuti karton).

VELI VRH: Matošević, Širol (od 73. Jeromela), Pavić, Žgomba, Beviakva, Maras, Žagrić (od 56. Radola), Vidalić (od 74. Štifanić), Jelenaca (od 69. V. Ruba), Ognjenović (od 68. Biletić), Toprek.

MARČANA: Pletikos, Sm. Idrizović, Ibrišagić, Bahor (od 46. M. Petrović), Mirčić, Kvaternik (od 79. Šarić), Šterpin, A. Ruba (od 90. J. Radolović), Agaj (od 90. Dir), L. Petrović, S. Radolović (od 46. Su. Idrizović).

Minimalna Istra

Konačno je Marčana odigrala onako kako se od njih očekivalo i kako su naučili svoje navijače prošle godine. Doduše, to se može reći samo za drugi dio susreta, no i to je napredak u odnosu na sve ono što se događalo ove sezone. Bio im je to tek treći susret u gostima i druga pobjeda, a za poraz još ne znaju. Veli Vrh je prepun oscilacija, ponekad iznenade sami sebe, ovog su puta to učinili u negativnom smislu.

Do pred sam kraj prvog dijela bili su bolja momčad, preko mladih brzih krila dolazili su u prilike, ali ih nisu znali završiti. Poveli su preko Mihaela Marasa koji je iskoristio kazneni udarac. Dojam je da je sudac oprostio isključenje Marčani, Bahor je u nemogućnosti da zaustavi Marasa rukama gurnuo domaćem napadača kada se sam sjurio prema golu, ali se od suca ništa nije čulo. U tim momentima bili su domaći igrači bolji, to su i osjetili, krenuli s egzibicijama i Marčana je to kaznila.

Najprije iz kontre u doslovno posljednjoj sekundi prvog poluvremena Antonio Ruba je bio precizan, a onda su nastavku samo nastavili gdje su stali. U tome im je svakako pomoglo i isključenje Pavića što su brzo iskoristili i s dva pogotka riješili sve dvojbe oko pobjednika. Agaj je ubacio loptu prema sredini, a Kvaternik ju zakucao iz blizine, a kasnije je Mirčić izveo udarac iz kuta pravo na Ibrišagića koji ju u trku volejom zakucava pod gredu.

Nakon jedinog poraza na Velom Vrhu pulska Istra se vratila na pobjedničke staze i drugi put uzastopno pobijedila s minimalnih 1:0, ovog puta u Dajli. U Vodnjanu se dogodio susret dvije momčadi gornjeg dijela ljestvice u kojima je domaćin golovima Mujezinovića, na dva ubačaja, pokazao da je trenuto bolji. Obje momladi žalit će se na suđenje, a posebno će apostrofirati nošenje slušalica kod sudaca koje ih više dekoncentriraju nego što im pomažu.

Štinjan goropadan

Štinjan nastavlja biti goropadan, doduše ovog puta su dali gol manje od prosjeka no sasvim dovoljno za uvjerljivu pobjedu. Ivan Šistov je ovog puta pogodio »samo » dva puta i trasirao put pobjedi Štinjana. Budući pomoćni trener Štinjana Kristijan Rakovac dobio je priliku zaigrati petnaestak minuta nakon što je posljednji put u ŽNL igrao 2015. godine za Uljani. Ponovo je na terenu u dresu Iskre bio i Nermin Krasnići, koji se prije nekoliko tjedana oprostio od igranja, no očito u njemu još ima želje pa pomogne klubu kojem nikako da krene.

U Vrsaru se sve dogodilo u dvanaest minuta sredinom nastavka. Tada su domaći poveli, gosti izjednačili i ubrzo ponovo je bio gol viška za Vtsar koji je za toliko bio bolji. Smoljanci Sloboda su prema očekivanju došli do sva tri boda u Višnjanu i to golovima u nastavku susreta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter