polufinale superkupa

Stanoinvest Futsal Pula porazom krenula u novu natjecateljsku sezonu. Nadjačao ih Dinamo

| Autor: Ivica Cerovac
(Foto Futsal Pula)

(Foto Futsal Pula)


Polufinale Hrvatskog superkupa: Futsal Dinamo - Stanoinvest Futsal Pula 3:2 (3:1). Dvorana Sutinska Vrela. Gledatelja: 500. Suci: Nikola Jelić (Varaždin) i Mario Budimir (Split). Strijelci: 1:0 Horvat (7'), 2:0 F. Novak (9'), 3:0 Pasariček (12'), 3:1 Mataja (20'), 3:2 Bilić (34'). Žuti kartoni: Zonjić (Futsal Dinamo), Blazquez (Stanoinvest Futsal Pula).

FUTSAL DINAMO: Piplica, Konsuo, Mužar, Zonjić, F. Novak, Gudasić, Čop, Pasariček, Horvat, Cigler, Čekol, Prgomet, T. Novak, Pavlić.

STANOINVEST FUTSAL PULA: Kelwin, Blazquez, Mataja, Paus, Vukmir, Da. Moravac, De. Moravac, Garcia, Bendali, Galešić, Bilić, Siljan, Wendell, Starčić.

Stanoinvest Futsal Pula porazom je krenula u novu natjecateljsku sezonu. U polufinalu Hrvatskog superkupa, u kojem su Puljani kao osvajači Kupa odmjerili snagu s aktualnim prvakom Dinamom, boljim su se pokazali Zagrepčani i slavili s 3:2.

Kao da su se željeli zahvaliti "modrima" na ugodnom gostoprimstvu, "zeleno-žuti" su u prvom poluvremenu poklonili domaćinu tri pogotka. Prvi je postignut u sedmoj minuti, kad je nakon kornera Tihomira Novaka sam ispred gola ostao Horvat i glavom doveo Dinamo u vodstvo. Dvije minute kasnije već je bilo 2:0, a sve je krenulo od izgubljene lopte Daniela Moravca "debelo" na protivničkoj polovici terena, nakon čega je uslijedila brza kontra domaćina koju je okončao Filip Novak, provukavši loptu kroz noge Kelwinu. Još je gore reagirao Brazilac na pulskim vratima u 12. minuti, kad je krenuo na "izlet u nepoznato" te mu je na centru Gudasić oduzeo loptu i gurnuo je za Pasaričeka, koji se s njom ušetao u mrežu.

Uspjeli su Puljani smanjiti zaostatak 31 sekundu prije kraja prvog dijela, nakon što je Manolo Bilić proigrao Davida Mataju, a ovaj iz voleja ljevicom svladao Piplicu. Bilić je asistenciji pridodao i pogodak u 34. minuti, kad je presjekao loptu upućenu iz auta i poslao je u domaću mrežu te tako svoju momčad doveo na prag velikog preokreta. No, on je ipak izostao te će Puljani sutra s početkom u 16.30 sati igrati za treće mjesto protiv dubrovačkog Squarea, slabijeg iz prvog današnjeg polufinala. U njemu je s 4:3 slavio Olmissum i tako izborio finale protiv Dinama, koje je na rasporedu također sutra, s početkom u 19 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter