Istra 1961

Haritz Kerejeta: "Pritisak bi se s vlasnika trebao prebaciti na trenera i sportskog direktora"

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimila Leona Teodorović)

(Snimila Leona Teodorović)


Prijateljsku utakmicu između Istre 1961 i ljubljanskog Brava, odigranu u klupskom kampu »zeleno-žutih« u Balama, uživo je došao pogledati i Haritz Kerejeta. Činjenica da je čelni čovjek Grupacije Baskonia-Alaves, koja je već sedmu sezonu većinski vlasnik pulskog prvoligaša, odlučio malo »skočiti« iz Vitorije u naše krajeve, bila je idealna prilika predstavnicima medija za razgovor u kojem se pričalo o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti perjanice istarskog nogometa te nastojalo pronaći odgovore na pitanja koja zanimaju ovdašnje ljubitelje »najvažnije sporedne stvari na svijetu«.

Najveći budžet

- Mi kao vlasnici smo zadovoljni načinom kako se projekt Istra 1961 razvija - nije dvojio Harirz Kerejeta. Preuzeli smo klub u ljeto 2018. godine i u Puli nas praktički nije dočekalo ništa, osim vrlo velikog novčanog duga. Uvjeti za treniranje igrača bili su daleko od normalnih, dok je danas situacija poprilično drugačija te je naša Akademija ustrojena i posložena na svim nivoima, a usto imamo i solidnu prvu momčad.

Naravno, to su stvari koje se ne događaju preko noći i trebalo nam je određeno vrijeme da postignemo ovo što sada imamo, no smatram da smo napravili dobar posao. Pritom ne bježim od toga da bi se klub u ovoj poziciji našao i unatrag par godina da smo neke stvari odradili puno ranije, što smo i trebali, ali u tome su nas spriječili različiti problemi s kojima smo se susretali i koji su nas usporavali. Definitivno nam nije bilo lako na početku i potrošili smo puno više vremena nego što smo planirali da sprovedemo u djelo naše ideje i dosegnemo razinu na kojoj se trenutačno nalazimo.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter