SUPERSPORT DRUGA LIGA

Trener Uljanika Sergej Banović ljut nakon poraza od Karlovca

| Autor: Roberto Car
(Foto: NK Uljanik)

(Foto: NK Uljanik)


- Sama utakmica između Uljanika i Karlovca 1919 bila je, zapravo, uspavanka do same završnice. Nešto bolju igru Puljani su pretvorili u vodstvo, koje su gosti u samoj završnici preokrenuli i pobijedili 2:1. Nažalost, oba gostujuća gola odmah su postala upitna. Nakon susreta trener Karlovca Igor Pamić je, već tradicionalno, izazivao oprečne reakcije. Brojni bivši suradnici i znanci su mu čestitali, dok je dobar dio navijača izražavao ljutnju zbog ovih golova.

Za razliku od iskusnijeg kolege, trener Uljanika Sergej Banović odmah nakon susreta nije bio raspoložen za izjave. U nevjerici je vrtio glavom i zatražio je mali predah da se »ispuše«. Razgovor je, stoga, obavljen dan kasnije.

(Ne)zrelost

- Sad može, moglo je i sat vremena nakon susreta - rekao je Segej Banović. - Golovi? Pogledao sam snimke. Kod prvog gola je strijelac (Stepinac) bio u debelom zaleđu. A to da glavni sudac nije vidio pa je išao do pomoćnog pa niti on nije vidio, to je sramota. No, mogu prihvatiti da netko pogriješi, ali da kod drugog gola ne vidi prekršaj na golmanu, to ne mogu prihvatiti. Golmana ne smiješ taknuti u petercu. Martinović ga je, i ako je dirao loptu, pogodio koljenom u stomak. A nije dirao loptu. On je pokupio sve, i golmana i loptu. Jurak je imao ruku na lopti, a igrač Karlovca je išao nogom i još ga je pogodio koljenom u stomak. Ja u životu nisam tako nešto doživio. To je opasna igra, mogu ozlijediti golmana, ali igrači Karlovca su očito svjesni da mogu tako ići. Žgomba je u jednom trenutku došao jedan na jedan s golmanom, gurnuo loptu pored njega i preskočio ga da ga ne udari. Tako u golmana idu samo igrači koji znaju da si to mogu dopustiti.

Okrenuo se trener Uljanika i samoj utakmici.

- Ekipa Karlovca nije ništa spektakularno, niski blok, šest igrača u liniji i čekaju kontre. Nisu nam šutnuli po golu. To je rezime njihove igre. Ne želim misliti da se to namjerno radi protiv nas, ali sudac previše respektira Karlovac i način na koji je sudio je bio neprimjeren. Omjer prekršaja u prvom poluvremenu je bilo 11:3, u drugom duplo više u korist suparnika. Mi u zadnjih šest kola imamo možda tri žuta kartona, nismo uopće agresivna ekipa, da bi se nama sudilo toliko prekršaja. To je bio jako neujednačen kriterij. No, pustimo to, ako se osvrnemo na igru, bili smo zreli. Startali smo sa sedam mlađih, završili s devet mlađih igrača. Bili smo jako zreli s obzirom na godine, kontrolirali smo igru i posjed, ali teško je igrati na terenu koji, realno, nije idealan za nas. Teren je sve samo ne dobar, ali snalazili smo se. Ima stvari na koje se ne može utjecati, a zadnje dvije minute su nas koštale tri boda. Zaslužili smo više od boda, na kraju bi bili zadovoljni i jednim, ali eto. Druga utakmica doma koju smo izgubli, druga utakmica u kojoj smo bili bolji suparnik. Ipak, kad imaš dobru igru, možeš se nadati dobrim rezultatima, s lošom igrom ne možeš. Nezreli smo još, nismo dovoljno stabilini, ali radimo na tome i napredujemo.

Senatori

Ono što je također upalo u oči, bilo je uvođenje u igru Simeunovića dvije minute prije kraja. Malo čudan odnos spram veterana.

- To je zato jer sam ja trener. On jako dobro trenira, a uveo sam ga kad sam vidio da mi treba netko tko će zabiti gol izvana. Realno, da je pet godina mlađi, bio bi mi kapetan i glavni igrač u ligi, ali on ima 38 godina. Igramo s puno tranzicije, puno intenziteta, a imam dosta kvalitetne pojedince na tim pozicijama, mlađe i brže te mi više mogu pomoći od njega. Da je on pozitivan, da nam pomaže puno i u treningu i van njega, to je. Od početka je bio dogovor da ću forsirati mlađe. Nažalost, čim je ušao, pao je gol za 1:2. Da je ušao na 1:1, on bi sigurno imao dvije, tri dobre situacije da puca na gol, a ima jako dobar udarac izvana. Jokić je bio ozlijeđen, pa bolestan, i do prošlog tjedna imao je tek tri treninga. Čekam da dođe u formu jer bi mi on mogao donijeti neku prevagu, ali bez treninga mi ne može pomoći - zaključio je trener Uljanika.

Pamić: Volio bih da su golovi regularni

- Nisam nikako zadovoljan, makar imamo tri boda, ali gorka - rekao je odmah nakon susreta Igor Pamić. - Nažalost, postoje te upitne situacije kod golova. Baš me interesira da li su golovi regularni, kako bar tu ne bi bilo zamjerke. Moja momčad je bila prazna. Mi smo spora momčad, a sunce nas još uspori. Imali smo par situacija u prvom poluvremenu kod 0:0, ali bili smo nervozni, neraspoloženi. No, nešto se pita i suparnika. Uljanik je mlad, poletan, dobar.

(Foto: NK Uljanik)(Foto: NK Uljanik)

Karlovac je upisao četvrtu pobjedu zaredom.

- Mi smo u prvenstvo ušli dosta neorganizirano i sad smo doveli dvojicu igrača, prošlog tjedna, koji nam neće donijeti nešto ekstra. Nisu niti spremni, niti zdravi, no četiri pobjede je teško ostvariti, ali drago mi je jer su pošteni dečki i pošteno se bore za klub. Vidim da su domaćini ljuti, volio bi da su golovi regularni jer bi mi ova tri boda bila puno slađa - dodao je Pamić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter