ISTRA 1961

Mateo Lisica: Ubačaj po podu iza obrane nitko ne može braniti

| Autor: Roberto Car
NEZAUSTAVLJIV NA OTVORENOM PROSTORU - Mateo Lisica (Snimila Leona Teodorović)

NEZAUSTAVLJIV NA OTVORENOM PROSTORU - Mateo Lisica (Snimila Leona Teodorović)


Nogometaši Istre 1961 vratili su se s punim plijenom iz Koprivnice, što im je u povijesti borbe za prvenstvene bodove rijetko kad uspijevalo. Štoviše, subotnja 1:0 pobjeda golom Marija Čuića bila je tek treća gostujuća pobjeda nad Slaven Belupom. Ne samo da su »zeleno-žuti« tako popravili statistiku nastupa u gradu Vegete, već su drugim slavljem sezone barem privremeno skočili na peto mjesto na ljestvici sa sedam osvojenih bodova, a istovremeno su domaćine dodatno zabetonirali na dnu ljestvice. Ne čudi, stoga, što su pulski igrači zadovoljni otišli na trodnevnu stanku.

Dvije obrane

- U nedjelju ujutro smo odradili rekuperacijski trening na »Drosini« i potom nam je trener Paolo Tramezzani dao tri slobodna dana. Idući trening imat ćemo tek u četvrtak - rekao je Mateo Lisica koji je uz Advana Kadušića sudjelovao u akciji kod jedinog gola na utakmici. - Što se same utakmice tiče, rekao bih da smo u prvom poluvremenu dobro izgledali jer smo tada igrali čovjek na čovjeka u obrani. Za gledatelje to nije bila prelijepa utakmica, bilo je puno duela, dosta izgubljenih lopti, ali nije nam bilo lako igrati u Koprivnici. Bilo je vrlo vruće i teško se disalo. Osim toga, znali smo da u prošlosti nismo imali puno uspjeha na tom stadionu. Ovo nam je tek treća pobjeda i time je još slađa.

Posljednju pobjedu (3:0) na tom su stadionu Puljani upisali kad su pod trenerom Gonzalom Garcijom dominirali posjedom, ovog su puta puno više koristili duge lopte, odnosno preskakali sredinu terena.

- Tako je ispalo, ne znam zašto smo tako igrali. Tako je krenulo i kad se navikneš, onda tako ispada. Kad se nametne takav ritam, to dođe samo po sebi. Trebali smo više stati na loptu i odigravati akcije. U prvom smo poluvremenu ipak više držali loptu u posjedu, dok smo u nastavku promijenili igru u obrani jer smo igrali »čovjeka minus 1« kao u susretu s Hajdukom te smo se malo više povukli.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter