istra 1961

Tramezzani uoči susreta sa Slaven Belupom: "Malo ćemo im se prilagoditi, ali i nastojati igrati na naš način"

| Autor: Roberto Car
(Snimila Leona Teodorović)

(Snimila Leona Teodorović)


Nogometaše Istre 1961 danas s početkom u 18.15 sati u Koprivnici protiv Slaven Belupa očekuje susret 5. kola HNL-a. Nakon domaćeg remija s Hajdukom, galvanizirana pulska momčad traži prve gostujuće bodove sezone. Prva dva gostujuća ispita nisu prošli, očekivano su poraženi od Dinama i Rijeke, ali sad im slijede ogledi s momčadima njihovog ranga i to je prilika za obogaćivanje bodovnog učinka.

- Neće biti velikih novosti, igrat ćemo onako kako smo igrali u zadnjoj utakmici, a svi igrači se osjećaju dobro. Mislim da će na raspolaganju biti i Lawal čija ozljeda nije bila teže prirode i Keller - rafalno je na konferenciji za novinare, neporedno pred polazak za Koprivnicu, rekao trener Istre 1961 Paolo Tramezzani pored kojega je bio Ivan Ćalušić.

S obzirom na stanje na ljestvici, ovo se doima izglednom prilikom da se osvoje prvi gostujući bodovi. Naime, Slaven je na začelju s tek jednim bodom.

- Dojma sam da mnogi ovu utakmicu smatraju lakom, ali za mene su sve utakmice teške. Štoviše, očekujem vrlo tešku utakmicu. Mi želimo osvajati bodove protiv svakog suparnika, ne mijenja se naš pristup puno ovisno o snazi suparnika. Mi nastojimo raditi najbolje što možemo i na taj način osvajati što je moguće više bodova. Znamo kako naš put prolazi ovim susretom i očekujem tešku i kompliciranu utakmicu.

Kad je talijanski trener spomenuo kompliciranu utakmicu, na prvu se pomisli na zahtjevnu pripremu za ovaj dvoboj.

- Ne, nije to zahtjevna utakmica za pripremu jer vidim kako moji igrači treniraju tijekom tjedna i ja stavljam »ruku u vatru« za njih. To su igrači koji žele trenirati, koji dolaze na teren dva sata ranije da se pripreme, koji ostaju i nakon treninga. Potom nakon treninga rade i individualne treninge i to su sve vrlo važni signali za trenera. Tijekom tjedna mi smo ratne mašine.

Prošlost uči kako je Slaven izrazito negostoljubiv domaćin pulskoj momčadi koja je u Koprivnici upisala tek dvije prvenstvene pobjede.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter