ISTRA 1961

Tramezzani: Ne igramo protiv Rina, već Hajduka

| Autor: Roberto Car
(Snimio Matija Habljak/Pixsell)

(Snimio Matija Habljak/Pixsell)


Današnja utakmica između Istre 1961 i Hajduka tradicionalno je ona koja privlači najviše pažnje na istarskom poluotoku. Ona koja dovodi najviše gledatelja na tribine "Drosine" pa ne čudi da je prošlogodišnji dvoboj ovih klubova privukao rekordnih 8.606 gledatelja, a i danas se očekuje slična brojka, vrućini usprkos jer susret počinje u 18.15 sati.

Dolazak Hajduka u pravilu je na najavne presice pulskog kluba privlačio i velki broj novinara, no ovog su se puta sučelice treneru Paolu Tramezzaniju i Oleksandru Petrusenku našli tek jedan novinar i jedan snimatelj. Stoga je trener "zeleno-žutih" u prisnoj atmosferi govorio o tom susretu 4. kola, kao i prijateljsko-neprijateljskom odnosu s jednako temperamentnim sunarodnjakom na klupi Hajduka, Gennarom Gattusom.

- Bila je teška zadnja utakmica, bilo je teško primiti četiri gola, što je ostavilo traga, ostavilo poneki ožiljak. Radili smo i danas je nova utakmica, za novi početak. Svi igrači su spremni za nastup, nema ozljeđenih niti bolesnih. Za Heistera ne znam koliko je spreman, ali dobro je trenirao i bit će u konurenciji. Nije igrao dosta dugo pa ću nakon zadnjeg treninga odlučiti o sastavu - rekao je u uvodu Paolo Tramezzani.

- Hajduk? Znate da ga volim. To je klub moga srca, imao sam tamo prekrasno iskustvo. No, ono što sad osjećam za moje igrače, je puno veće. Za njih bih dao i "krv". Lijepo je igrati protiv Hajduka, protiv Rina. No, ovo je utakmica između Istre 1961 i Hajduka, a ne Tramezzanija i Gattusa.

Odličan odnos između Rina i mene ostat će uvijek nakon utakmice, ali nadam se da će moji igrači raditi ono što znaju i ono što su uvijek radili. Srce su uvijek ostavili, s te strane im ništa ne mogu zamjeriti, daju sve što imaju. Stoga ću i uoči utakmice mirno spavati.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter