ISTRA 1961

Paolo Tramezzani: "Moram pronaći dobra riješenja za momčad i poraditi na detaljima"

| Autor: Roberto Car
(Snimio Vedran Karuza)

(Snimio Vedran Karuza)


Na zadnja tri gostovanja u Rijeci nogometaši Istre 1961 upisali su tri uvjerljiva poraza, redom je bilo 6:0, 3:0 i u nedjelju 4:0. U regionalnom derbiju kojega navijači pulskog kluba željno iščekuju, sve ide suprotno od onoga štožele i planiraju. A uoči susreta izgledalo je posve drugačije.

Rijeka je imala vrlo napet tjedan obilježen otkazom treneru Željku Sopiću te eliminacijom u Europskoj ligi. S druge strane, iz pulske svlačionice stizale su optimističke vijesti koje su dijelom bile bazirane na napornom radu i taktici trenera Paola Tramezzanija, a dijelom zbog riječkih problema. Na koncu se na terenu Rujevice odigrao susret vrlo sličan igranom prošle godine u gotovo isto vrijeme. Tada je pulska momčad odlično izgledala 20-ak minuta, sve do kobne pogreške Marešića koja je rezultirala golom Ivanovića. Potom su uslijedila dva dalekometna projektila Pašalića i Selahija i priča je bila gotova. Na koncu je bilo velikih 6:0 za Rijeku i dan kasnije je Mislav Karoglan postao bivši trener Puljana.

Pad koncentracije

U nedjelju je, također, Majkić je bio nemoćan nakon preciznih udaraca Rukavine i Pašalića, da bi Ivanović trećim golom nakon manje od pola sata igre osigurao jubilarnu 40. riječku pobjedu u regionalnom derbiju. Ponovno je Istra 1961 odigrala dobro uvodnih 20 minuta, a Riječani su, pak, bili stopostotni, iz tri udarca do poluvremena postigli su tri gola.

- I u Rijeci smo, kao i u Zagrebu protiv Dinama u 1. kolu, dobro otvorili susret, a onda smo, nažalost, počeli gubiti koncentraciju. Primili smo prvi gol, a odmah potom u samo devet minuta još dva gola. Nakon toga nije bilo lako reagirati - rekao je nakon drugog poraza sezone trener Istre 1961 Paolo Tramezzani. - Svjesni smo da imamo vrlo mladu momčad i trebat će strpljenja. Znamo da ćemo nekad biti gore, nekad dolje s izvedbom, ali moramo bolje kontrolirati ona razdoblja na utakmici kad nismo pravi.

To je moj posao. Moram naći dobra riješenja za momčad, moram više poraditi na detaljima. Odmah ćemo ovog tjedna početi raditi na tome da odgodimo te situacije koje nam zagorčavaju život. Nemamo puno vremena jer nam u nedjelju stiže još jedan kvalitetan suparnik, Hajduk. Bit će to novi ispit za nas. Znam samo da moramo raditi, raditi i vjerovati da možemo napredovati. Spremni smo dobro pripremiti iduću utakmicu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter