MALI NOGOMET

Održan 4. Hakl u kvartu: Malobrojni "Dobri momci" nadjačali odlične Vodnjance

| Autor: Ivica Cerovac
Valent Hrvatin (Osobna arhiva)

Valent Hrvatin (Osobna arhiva)


Slavljem ekipe Goodfellas okončano je četvrto izdanje malonogometnog turnira Hakl u kvartu 2024. Trodnevno druženje odvijalo se u Šijani na "novom" igralištu iza Stande i okupilo je 16 ekipa koje su bile podijeljene u četiri grupe, a "dobre momke" ždrijeb je smjestio u grupu D, koja je po odrađenom ždrijebu prozvana "grupom smrti".

Prošli su u nokaut fazu s dvije pobjede i jednim porazom, a potom su završnog dana nanizali Stoju u četvrtfinalu, Grin u polufinalu te u finalu vodnjanske haklere ujedinjene pod imenom MNE B&G Invest. Uz novčanu nagradu od 1.500 eura, veliki prijelazni pehar i manji u trajno vlasništvo, Goodfellas je osvojio i dva pojedinačna priznanja, za najboljeg igrača i najboljeg vratara turnira koja su završila u rukama Antonija Siljana i Roberta Glavaša.

Vodnjanci su se za poraz u finalu utješili s 800 eura, a usto su iznjedrili najboljeg strijelca turnira Ivana Macana koji je devet puta zatresao protivničke mreže. U dvoboju za treće mjesto Spartansi su se vratili iz dva pogotka minusa te nakon izvođenja šesterca svladali Grin i tako si priskrbili 500 eura, dok je "grinovcima" jedino preostalo da dva završna poraza "utope" u dobivenoj gajbi piva.

Dodijeljena je i nagrada za najljepši gol na turniru, a ona je pripala Matiji Šimiću. Njegovi Šijana Tikvansi su otvorili turnir te "zapeli" već u grupi uz dva poraza bez postignutog pogotka i remijem u ogledu sa Spartansima, na kojem je on postigao gol s centra koji mu je donio ovo priznanje.

(Osobna arhiva)Vodnjanci (plavi) nisu uspjeli zaustaviti dobre momke (Osobna arhiva)

Najteži ždrijeb

- Trebao sam igrati s Domino Malingom, ali nismo se uspjeli skupiti i u posljednji smo čas odustali od nastupa na turniru, a ja sam se na nagovor Marića i Glavaša priključio Goodfellasu, ekipi koja je na posljednjoj "Ulici" nastupila pod imenom Cargo. Prvi mi je ovo turnir s njima, bilo nas je malo i usto većina igrača nije fizički spremna odigrati šest utakmica unutar dva dana, ali bacali smo se na glavu i takav nam se pristup u konačnici isplatio.

Trebalo je i malo sreće, ali imali smo najteži ždrijeb i na kraju potpuno zasluženo osvojili turnir - rekao je najbolji igrač Antonio Siljan. - Bili smo daleko van kruga favorita, no u grupi smo svladali lanjske finaliste turnira Toronto i osvajače "Ulice" Valdebek te pomalo nesretno izgubili od odlične zagrebačke ekipe s puno futsal igrača u svojim redovima. Potom smo u četvrtfinalu i polufinalu u dvije teške utakmice upisali minimalne pobjede te finale dočekali jako umorni.

S druge strane su bili Vodnjanci koje moram pohvaliti za odlično odigrani turnir, možda i najbolji otkad ih ja znam. Stisnuli su nas na početku, ali naš golman je obranio par teških udaraca, pogodili su gredu i onda smo mi poveli, nakon čega nam se otvorilo. Konačni rezultat može zavarati jer daleko od toga da je bilo lako, ali kad smo se rezultatski odvojili uspjeli smo mirno privesti susret kraju.

Turnir su zajedničkim snagama organizirali Mladež Šijane i malonogometna ekipa Stella Šijana Juniors.

(Osobna arhiva)Najbolji igrač - Antonio Siljan (Osobna arhiva)

Iznenađujuće finale

- Zadovoljni smo odrađenim. Prije svega s brojem ljudi koji su se u ova tri dana okupljali oko igrališta, a isto tako i s kvalitetom prikazanih utakmica. Nastupilo je puno dobrih ekipa te nekima za koje sam ja osobno mislio da će daleko dogurati, niti šest osvojenih bodova nije bilo dovoljno za prolaz grupe.

Na kraju smo možda dobili iznenađujuće finale na papiru, ali daleko od toga da nije bilo zasluženo jer njemu je prethodilo pet utakmica i nije ga se moglo slučajno izboriti. Goodfellas čine sve od reda dobri igrači, a usto su se pojačali Siljanom koji im je puno pomogao da osvoje turnir. S druge strane, Vodnjanci su na prvom izdanju također bili u finalu, pa možemo reći da im Šijana leži - istaknuo je Bepo Paus, koji sa svojim Šijancima ni ovom prilikom nije uspio otići do kraja u vlastitom dvorištu.

- Treći smo put zapeli u četvrtfinalu, a imamo i jedno izgubljeno polufinale. Rekli smo svima kako čekamo jubilarno izdanje da osvojimo turnir jer ono ima najveću težinu, pa ako to ne napravimo iduće godine, onda ćemo možda slaviti na desetom izdanju.

Pobjednička ekipa nastupila je u sastavu: Robert Glavaš, Vincent Marić, Raul Poldrugovac, Diego Frank, Mateo Majdandžić, Antonio Siljan, Riccardo Poldrugovac i Dino Crljenica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter