Odlučeno na sjednici

U sve županijske lige uveden play-off

| Autor: Boris Vidulin
Sjednica Izvršnog odbora NSŽI-ja

Sjednica Izvršnog odbora NSŽI-ja


U u prostorijama Nogometnog saveza Županije istarske održana je peta sjednica Izvršnog Odbora. Najprije je njih osam potvrdilo ljestvice netom završenih liga u svim kategorijama, a onda su usvojili kako će izgledati seniorske lige naredne sezone.

Prva ŽNLse smanjila za dva člana, ispali su Rabac i Muntić, Ližnjan je promoviran u viši rang, a novi član je Višnjan 1921. Dvanaest klubova biti će i u Drugoj ŽNL, a osim ranije spomenutog dvojca koji je ispao, novi su prvaci iz trećeligaške konkurencije, Novigrad i Cement. Treća ŽNL jug imati će 10 momčadi, nema više Cementa, a novi su Valbandon i Valdebek, a na sjeveru će igrati devet klubova, umjesto Novigrada novi su Vižinada, Kaštelir Labinci i Puris.

Superkup i Kup

Sve lige igraju se na identičan način, najprije dvokružno svatko sa svakim, a onda se dijele na dva dijela, igra se play off i play out, prve dvije lige sa dodatnih pet susreta, a trećeligaška konkurencija nešto manje. Sezona kreće 17. kolovoza Superkup utakmicom u Ližnjanu, gdje istoimeni domaćin dočekuje Jadran Poreč, a onda slijede dva vikenda susreti Kupa Istre u kojima nastupaju svi županijski ligaši i momčadi Četvrte lige NS Rijeka.

Ostali se priključuju tek na proljeće, a prvo kolo je na rasporedu 7. i 8. rujna, dok će se posljednje kolo odraditi 30. studenog ili 1. prosinca, a na samom početku prvenstva jedno kolo se igra u srijedu. Što se tiče propozicija valja znati da igrač iz Ukrajine više nije stranac, a dogodile su se i neke promjene u aplikaciji za vođenje natjecanja Comet sustav. Sada će sastav u zapisnik unositi predstavnik momčadi, može to učiniti i nekoliko dana ranije, zapisničar više ne postoji, sve to mora činiti delegat,a predstavnici su obavezni biti na klupi za rezervne igrače tijekom cijelog susreta.

Podignuta je taksa za suce u svim kategorijama u županiji i to za pet eura, a veterani za deset, članarina je ostala ista za sve osim za veteranske selekcije koje će ubuduće plaćati 100 posto veći »ulaz u natjecanje«, umjesto 100 sada je 200 eura. Članarine su oslobođene momčadi koje su osvojil fair play,a to su Smoljanci Sloboda, Arne Peruški, Manjadvorci i Grožnjan -Oprtalj.

Odlazak Krizmanića

Sastav liga mladeži još nije poznat, u svim kategorijama, od juniora do U-9 prijavljeno je jako puno momčadi, no povijest je naučila da NSŽI svima da prostora do kolovoza jer se događa da klubivi prijave momčad, a zapravo nema djece.

Kako se konstantno ne bi mijenjali sastavi liga, svi imaju još malo vremenskog odmaka kako bi bili sigurni da će krenuti u natjecanje s mlađim kategorijama. U U-9 natjecanju sve se vratilo kako što je nekad bilo, ponovo će se igrati sa sedam igrača na terenu dimenzija 50x30 metara, a vrijeme igranja povećano je za pet minuta i to u svim kategorijama, od U-15 do U-9.

Kako je Ecio Krizmanić podnio ostavku na mjesto saveznog instruktora NSŽI-ja, Savez će uskoro raspisati natječaj za novog voditelja selektivnih procesa mlađih dobnih kategorija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter