Malonogometni turnir

FOTO / Završen turnir Me Gusta Kids 2024.

| Autor: Branko Biočić
NK Rudar (Snimio Branko Biočić)

NK Rudar (Snimio Branko Biočić)


Na igralištu osnovne škole Matija Vlačić nakon tri dana završio je Malonogometni turnir Me Gusta Kids 2024. Veliki broj gledatelja mogao je vidjeti puno dobrih utakmica koje su im priuštili najmlađi igrači.

U konkurenciji U9 u prvom polufinalu Istra Pula savladala je Potpićan s 2:0, a NK Rudar Crni tek nakon kaznenih udaraca NK Iskru Vinež. U regularnom dijelu bilo je 0:0. U raspucavanju, Fernando Rajković brani penal u trećoj seriji i odvodi Rudar u finale.

Za treće mjesto Potpićan je bio bolji od Iskre s 3:0, a u finalu je Istra Pula u odličnoj utakmici preokretom pobijedila Rudar s 2:1. Za najboljeg golmana izabran je Fernando Rajković iz Rudara, a za najboljeg igrača David Pezić iz Istre Pula. U konkurenciji U11 u polufinalima su odigrane dvije tvrde utakmice.

(Snimio Branko Biočić)NK Iskra (Snimio Branko Biočić)

Najprije je mlađa ekipa Rudara pružila odličan otpor svojim starijim kolegama, čak je golmanica Anja Načinović spašavala starije u nekoliko navrata, ali pred kraj Toni Vidali postiže jedini pogodak na utakmici i odvodi Rudar Crne u finale. Iskra Crveni teškom mukom savladala je Potpićan sa 1:0, strijelac je bio Filip Bilić. U utakmici za 3. mjesto Potpićan je s 2:0 savladao Rudar Zelene, a u finalu je Rudar došao u vodstvo u zadnjim sekundama prvog dijela golom Stefana Belušića.

U nastavku, Filip Bilić s dva pogotka preokreće utakmicu, a prvi gol postigao je sa centra igrališta. Usprkos pokušajima Rudara da izjednače ostalo je 2:1. Za najboljeg golmana izabrana je Anja Načinović iz ekipe Rudar Crni, a za najboljeg igrača Filip Bilić iz Iskre Crveni. U kategoriji U13 u polufinalima su favoriti uspjeli pobijediti, i to Rudar Crni svoje mlađe prijatelje iz ekipe Rudar Zeleni sa 3:1, a Istra Pula Iskru Crvene s 1:0, mada je utakmica bila jako izjednačena.

(Snimio Branko Biočić)NK Istra Pula (Snimio Branko Biočić)

U utakmici za treće mjesto Iskra Crveni pobijedili su Rudar Zelene s 3:2, nakon kaznenih udaraca. U regularnom dijelu završilo je 1:1. U jako zanimljivom finalu, Rudar Crni bili su nešto bolji od Puležana i slavili su s 2:0 golovima Andyja Tenčića i Paola Gržana.

Za najboljeg golmana turnira izabran je Viktor Budanko iz Rudar Crni, a za najboljeg igrača njegov suigrač Lovro Višnjić. Nagrade klincima dijelio je Jasminko Mujić koji je sa svojom tvrtkom TCR Lazarići sponzorirao pehare za sve kategorije, a najbolji pojedinci dobili su poklone tvrtke HO Soccer Andreja Prskala i Davida Kršulje, i to golmani golmanske rukavice, a igrači kostobrane i sportske čarape.

(Snimio Branko Biočić)Lovro Višnjić (Snimio Branko Biočić)

Pokazalo se da je premještanje djece na "crveno" igralište bila odlična ideja i sigurno je da će se i u narednim godinama dječji turnir održavati u ovakvom formatu. Čestitke svim klincima koji su usprkos velikim vrućinama prikazali odličan nogomet i odlično se zabavili.

A sada od četvrtka do nedjelje na scenu stupaju seniori s 18 ekipa raspoređenih u šest grupa i pet ekipa veterana u dvije skupine koji će igrati turnir Admiral Me Gusta kup. Titulu pobjednika kod seniora brani ekipa Domino Maling.


Podijeli: Facebook Twiter