ISTRA 1961

Mateo Lisica: Falio mi je adrenalin zajedničkih treninga i nadmetanja

| Autor: Ivica Cerovac
Kombinacija mladosti i iskustva - Mateo Lisica i Slavko Blagojević (Snimila Leona Teodorović)

Kombinacija mladosti i iskustva - Mateo Lisica i Slavko Blagojević (Snimila Leona Teodorović)


Premda će u utorak tek napuniti 21 godinu, Mateo Lisica prikupio je 98 službenih utakmica u dresu Istre 1961, za koju je debitirao 30. lipnja 2020. godine protiv Slaven Belupa. Ima mladi Puljanin već popriličan broj ljetnih priprema u nogama, no dosad je samo jednom doživio da ga trener koji je okončao sezonu, povede u pripreme za narednu. Bio je to Gonzalo Garcia, a njegovim je putem prije tri dana nastavio Paolo Tramezzani.

- To je veliki plus, jer mi znamo njega, a i on poznaje većinu od nas, zna što nam treba i što treba napraviti da nas digne u trenucima kad nam lošije ide. Sigurno će nas "ubiti" na ovim pripremama, ali svjesni smo da je to za naše dobro i koliko se god sada žalili da nam je teško, isplatit će nam se sav uloženi trud - rekao je Mateo Lisica.

- Upoznali smo sustav koji trener Tramezzani preferira i s te strane neće biti puno promjena, a usto znamo kako on funkcionira i što će tražiti od nas. Moramo usavršiti sve ono na čemu smo proljetos radili, s naglaskom na igri čovjek na čovjeka koja bi i u narednoj sezoni biti naš zaštitni znak.

Vjerujem da možemo odraditi dobru sezonu i ispuniti ono o čemu trener stalno govori, a to je borba za Europu. Ako zadržimo agresivnost koja nas je krasila, mislim da je to ostvarivo, a nadam se da će naše dobre igre prepoznati i navijači te u što je moguće većem broju dolaziti na stadion kako bi nas podržali.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater