Tajnik NSŽI-ja Robi fonović

U Prvu i Drugu ŽNL uvodi se play-off i play-out

| Autor: Boris Vidulin
Robi Fonović (Arhiva Glasa Istre)

Robi Fonović (Arhiva Glasa Istre)


Između kraja jedne nogometne sezone i početka druge, prilika je da se rezimiraju stvari iz protekle natjecateljske godine ali i najavi nova. Najpozvaniji da to učini je Robi Fonović, na papiru samo tajnik NSŽI-ja, u stvarnosti puno više od toga.

- S obzirom da su neki klubovi u prošloj sezoni promovirani u Četvrtu ligu, kvaliteta u Prvoj ŽNL je malo pala, ali liga je bila super zanimljiva do samog kraja. Kako se ide u reorganizaciju natjecanja te da se Prva ŽNL smanjuje na 12 klubova, pa dogodine i na 10, takva se zanimljivost i neizvjesnost očekivala. Naravno da je bilo i određenih situacija koje ne bi željeli gledati na nogometnim terenima, no moram napomenuti da je toga ipak puno manje, a sigurno je tome pridonijela i činjenica da se utakmice snimaju. Upravo zbog toga će se od iduće sezone snimati i utakmice u Drugoj ŽNL, tako da će od sada čak 12 utakmica biti pokriveno snimanjem. Ima i drugih segmenata koje moramo popraviti, ali gledajući kompletnu sliku u seniorskim ligama u našoj županiji, mislim da se stanje može okarakterizirati kao sasvim dobro.

Mislim da ćemo sa smanjenjem podići kvalitetu samih liga. Sasvim je normalno da je bila manja kvaliteta nego prijašnjih godina, jer ne možemo očekivati da naša županija, uz 13 klubova koji igraju u višim rangovima, može istu kvalitetu održavati i u ligama niže. Da kvaliteta baš i nije pretjerano slabija pokazalo je i ovosezonsko kup natjecanje gdje je Marčana izbacila Umag, Rovinj i Pazinku, a Ližnjan je izbacio Buje, dok je Dajla izbacila Uljanik. Novina je svakako ta da se u ovim ligama 12, nakon odigrana 22. kola, igraju Play off i Play out, dodatnih pet kola za svaku momčad u ligi. Ne sumnjam da će biti čak i zanimljivije nego u protekloj sezoni jer nas zbog smanjenja Prve ŽNL na 10 klubova očekuje ispadanje većeg broja klubova, kako iz Prve, tako i Druge ŽNL.

Prije dvije sezone NSŽI je želio samo jednu međužupanijsku ligu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU GLASA ISTRE OD SRIJEDE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of