ISTRA 1961

Kapetan pulskog prvoligaša Slavko Blagojević potpisao na još jednu godinu

| Autor: Roberto Car
(Snimio Saša Miljević / Pixsel)

(Snimio Saša Miljević / Pixsel)


Kapetan ostaje u Istri 1961. Slavko Blagojević produljio je vjernost pulskom klubu na godinu dana, čime je jučer konačno realizirana želja samog igrača, trenera Paola Tramezzanija, uprave kluba, ali i navijača. "Ratnik iz Otoka" je u svom drugom boravku u pulskom klubu pokazao sve odlike iskusnog defanzivnog veznog igrača, ali i pravog vođe ovog sastava na terenu i izvan njega. Osim toga, sjajno je "kliknuo" s talijanskim trenerom koji iznimno cijeni njegovu beskompromisnu igru i liderstvo te će i dalje popravljati klupske rekorde u svom vlasništvu. I usput tražiti prvi gol u drugoj pulskoj epizodi. Bez obzira što je već napunio 37 godina, protekle je sezone vrlo dobro odigrao čak 27 utakmica u HNL-u.

Za razliku od Blagojevića koji će i dalje nositi zeleno-žuti dres, sve je manje nade da će isti dres treću sezonu zaredom nositi Dario Marešić. Sjajni stoper rođen u Grazu imao je ponude iz Rusije i Azerbajdžana kojima nije bio zadovoljan i sad se našao na meti Rijeke. Ukoliko pređe u susjedni prvoligaški klub, Istri 1961 će pripasti odgovarajuća odšteta budući da Marešića ugovor veže do ljeta 2026. godine. No, kako se Marešić odrekao znatnog novca prilikom ovoljetnog povratka u Pulu, sigurno će se i to uzeti u obzir prilikom transfera kojega je on igrama u pulskom dresu svakako zaslužio.

Novosti kad je pulski prvoligaš u pitanju nema samo na igračkom planu. Pulski gradonačelnik Filip Zoričić pohvalio se objavom na društvenim mrežama kako će ubrzo uslijediti zamjena travnjkaka, ali i semafora na "Drosini". Ostvare li se njegove riječi, pulski klub i njegovi brojni navijači moći će u novoj sezoni uživati u puno boljim igrama na novom terenu s prirodnom travom, ali i pogledu na novi semafor.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini